Olimpiyat’ın Süper Kupa sınavı, UEFA’nın seyirci planı

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, 29 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi ilk ciddi sınavını bu Çarşamba günü verecek. Çarşamba günü oynanacak 2020/21 Türkiye Süper Kupa finaline UEFA yetkilileri de geliyor.

Seyircisiz olmasına rağmen, protokol tribünündeki covid kurallarının esnetilmesiyle birçok kişinin izleyeceği Trabzonspor-Medipol Başakşehir Futbol Kulübü mücadelesinde UEFA delegasyonu stadın son durumunu inceleyecek. 
Dün oynanan Fatih Karagümrük-Beşiktaş karşılaşmasıyla bilhassa zemin ve rüzgar panelleri konusunda kamuoyundan tam not alan stadın 29 Mayıs’ta eksiksiz olması için her türlü gayret gösteriliyor. 

UEFA’nın 3 senaryosu…

UEFA’nın Covid-19 salgınının final gününe kadar ortadan kalkmaması konusunda çeşitli senaryoları bulunuyor. Üç başlıkta toplanan olası eylem planına göre finale ya hiç seyirci alınmayacak, ya %30 seyirci alınacak ya da stad tam kapasite ile futbolseverleri ağırlayacak. Seçeneklerin hangisinin hayata geçeceğini salgının seyri belirleyecek. Seyircilerin maça bilet ve uçak bileti alırken covid-negatif olduklarını belgelemeleri ve Türkiye’ye girişte de sıkı bir sağlık kontrolüne tabi tutulmaları gerektiği yapılan çalışmalarda en ön sırada yer alan planlama! Final biletleri ise henüz satışa çıkmadı.