Pereira ne filmler çevirmiş!
Portekizli Hoca'nın Beşiktaş derbisinde Mourinho'yu bile kıskandıracak taktiği ortaya çıktı.
Vitor, ailelerden gizlice mesaj alıp, futbolcularına izletti. "Kimin için mücadele ettiğini hatırla" diye başlayan klipte Nani, sahaya hayat arkadaşının "Gol atmadan eve gelme" sözü ile çıkıp, skor yaptı.
F.BAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira, bugünlerde sadece Beşiktaş'ı yendiği için sevinmiyor, derbi öncesi vatandaşı Jose Mourinho'yu bile kıskandıracak taktiği tuttuğu için ayrı bir gurur yaşıyor. Dilerseniz, Pereira'nın şeytanın bile aklına gelmeyecek taktiğini deşifre etmeden önce pazartesi gününe gidelim. Portekizli Hoca, Beşiktaş derbisi öncesi, günlerce gizliden gizliye hazırlık yapıp, bütün futbolcuların ailelerinden el altından birer mesaj istedi. Gelişmelerden oyuncuların kesinlikle haberi olmadı. Pazartesi futbolcular otobüse binmeden hemen önce Vitor Pereira, derbideki teknik ve taktiği anlattı.
BENİM SÖZÜM BİTTİ DE
Portekizli Hoca, toplantının sonunda "Size kendi söyleyeceklerimi bitirdim ama bakın birilerinin söyleyecekleri var" dedi. Toplantıda ekrana bir klip geldi. Klip, bir filmden alınan "Her şey çok zor olacak ve her şey çok zorlaştığında kimin için mücadele ettiğini hatırla" repliğiyle başlıyordu. Klipte "Kimin için mücadele ettiğini hatırla" kısmı defalarca tekrar ettikten sonra F.Bahçeli futbolcuların eşleri, çocukları, anne babaları, nişanlıları kısacası aileden kim varsa konuşmaya başladı.
NE KADAR CANIN YANARSA YANSIN
KIRIK kaburgayla oynayan Gökhan Gönül'ün eşi, klipte diyordu ki: "Çocuklarımla birlikte zafer kazanmış bir eş, baba bekliyoruz. Akşam çocuklarla birlikte kutlayacağız. Sana güveniyoruz. Ne kadar canın yanarsa yansın gücünün son noktasına kadar mücadele et, bizim için mücadele et." Nani'nin henüz yeni konuşmaya başlayan oğlu, "Baba gol, baba gol" derken, çocuğunun annesi de "Bak çocuk gol istiyor. Gol atmadan gelme eve" diye ültimatom veriyordu. Nani de bu emre uyup, maçta golünü attı.
ÇOK CESUR BİR ADAMSIN BRUNO
Diego'nun oğlu da "Baba tam 90'a vur, o zaman gol olacak göreceksin. Sana güveniyoruz, gol atacaksın" diye taktik verdi. Bruno Alves'in eşi de "Sen çok güçlü ve çok cesur bir adamsın. Bu akşam çocuklarınla birlikte seni gururla izleyeceğiz. Bizi gururlandır" diye Portekizli yıldıza güven aşılıyordu. Volkan Şen'in eşi ABD'li, çocukları da Amerika'da. Volkan'ın çocuğu da çok uzaklardan İngilizce "Baba çok güzel oyna ve gol at" diye mesaj gönderiyordu.
TAKTİK ZEKA!
F.BAHÇELİ futbolcular, bu mesajları, Beşiktaş derbisi için Samandıra'dan stada hareket etmeden hemen önce izledi. Büyük bir duygu yoğunluğuyla otobüse bindiler. Maç boyunca klibin etkisinden kurtulamadılar. Çocuklarının söyledikleri cümleler, maç boyunca kulaklarında çınladı. Beşiktaş derbinde zafer Pereira'nın filmlere konu olacak bu taktik zekâsı sayesinde geldi. Sahada akıtılan ter sadece teferruattı.
Akşam