Peri masalı devam ediyor! İzlanda...

EURO2016 son 16 turunda İngiltere ile İzlanda karşı karşıya geldi. Karşılaşma İzlanda'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

EURO2016 2. tur son maçında İngiltere ile İzlanda karşı karşıya geldi.

Nice'de bulunan Allianz Riviera'da oynanan ve Sırp hakem Damir Skomina'nın düdük çaldığı maçı 2-1 kazanan İzlanda çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu.

İngiltere 4. dakikada Wayne Rooney'nin penaltıdan attığı golle öne geçti ancak çabuk toparlanan İzlanda 6. dakikada Ragnar Sigurdsson ile eşitliği yakaladı. 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson ile üstünlüğü ele alan İzlanda maç sonuna kadar bu üstünlüğünü korudu ve adını çeyrek finale yazdırdı.

İngiltere, yapılan referandum sonrası Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından İzlanda'dan aldığı yenilgiyle de Avrupa Şampiyonası'na veda etti. (Brexit)

80 SANİYEDE İKİ GOL!

Karşılaşma çok hızlı başladı. İngiltere henüz 3. dakikada penaltı kazandı. Altıpasın sol tarafında Raheem Sterling, kaleci Hannes Halldorsson'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Damir Skomina penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktada topun başına gelen Rooney düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne taşıdı.

Bu golün ardından herkes İngiltere'nin rahat bir maç geçireceğini düşünmeye başlarken İzlanda'nın cevabı geldi. İngiltere'nin golünün üzerinden 80 saniye geçerken İzlanda eşitlik saysını buldu. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Kari Arnason ceza alanında kafayla topu altıpas içine indirdi. O bölümde Sigurdsson boş pozisyonda sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 1-1



HART YİNE İNGİLTERE'Yİ YAKTI

Hızlı başlayan maçta 4 ve 6. dakikada gelen gollere rağmen tempo bir türlü düşmedi. İzlanda 18. dakikada üstünlük golünü buldu. Ceza yayı civarında yapılan güzel paslaşmalar sonrasında ceza alanı içinde topla buluşan Kolbeinn Sigthorsson sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaptı Kaleci Joe Hart'ın müdahalesi yetersiz kaldı ve top ikinci kez İngiltere ağlarıyla buluştu. Galler maçında Gareth Bale'nin frikiğinde eleştirilen Joe Hart yine hatalı bir gol yedi.

İZLANDA TEMPOYU DÜŞÜRDÜ, DEVRE...

Fırtına gibi geçen 20 dakikanın ardından 2-1 üstünlüğü bulan İzlanda maçtaki tempoyu düşürdü. Taktik fauller ve top çevirmelerle İngiltere'nin hücum bölgesindeki baskısını kıran İzlandalı futbolcular devreye 2-1 önde girdi. İlk yarı İzlanda'nın 2-1 üstünlüğüyle geçildi

HODGSON'DAN HAMLELER...

İngiltere menajeri Roy Hodgson ikinci yarıya Eric Dier, Jack Wilshere değişikliğiyle başladı. Daha defansif bir oyuncu olan Dier'i yanına alan Hodgson, Arsenal'in yıldızını oyuna sürdü ancak Hodgson'un gol planları tutmadı.



İZLANDA 3'E ÇOK YAKLAŞTI

İngiltere'nin gol araması gereken dakikalarda İzlanda yine milyonlarca futbolseveri ters köşeye yatırdı. İngiltere kalesine gol için yüklenen İzlandalılar 55. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı. Gudmundsson'un kullandığı köşe vuruşunda arka bölümde Aron Gunnarsson kafayla topu altıpas içine çevirdi. Sigthorsson'un kafayla yükselik kazandırdığı topa Ragnar Sigurdsson röveşatayla vuruşunu yaptı ancak kaleci Joe Hart, üzerine gelen topta hata yapmadı.

JAMIE VARDY DE OYUNDA...

Dakikalar İngiltere'nin aleyhine sayarken menajer Roy Hodgson, yedek kulübesindeki gol kozu Jamie Vardy'yi oyuna aldı. Bu değişiklikle oyunu biraz daha rakşip kaleye yıkan İngiltere 72. dakikada Harry Kane ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Sturridge'in pasıyla ceza yayının sağında topu önüne alan Harry Kane, sol ayağıyla sert bir şut çekti fakat İzlanda savunması topun kaleye gitmesini önledi.

İZLANDA FARKI KAÇIRDI

İngiltere'nin defansı ikinci plana attığı son bölümde İzlanda 3. gole yine çok yaklaştı. Defanstan uzun atılan topa hareketlenen Aron Gunnarsson, Gary Cahill'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içi sağ çaprazından sert bir şut çekti fakat köşeyi iyi kapatan Joe Hart topu kornere çeldi.



HODGSON'UN SON HAMLESİ DE MEYVE VERMEDİ

Karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala Roy Hodgson son hamle olarak Manchester United'ın genç yıldızı Marcus Rashford'u oyuna sürdü. Rooney'nin yerien oyuna giren Rashford da skoru değiştiremedi.

Kalan bölümde İngiltere baskısı sonuç vermedi ve İzlanda, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

İNGİLTERE 1 - 2 İZLANDA

MS. Karşılaşma sona erdi.

90' Karşılaşmanın sonuna 3 dk ek süre ilave edildi.

85' İzlanda gole çok yaklaşıyor ! Defanstan uzun atılan topa hareketlenen Aron Gunnarsson, Gary Cahill'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içi sağ çaprazından sert bir şut çekiyor fakat köşeyi iyi kapatan Joe Hart topu kornere atmayı başarıyor.

80' Jack Wilshere'in savunma arkasına attığı topa iyi yükselen Harry Kane, altıpasın sağ tarafından kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hannes Halldorsson üzerine gelen bu şutu kolay bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

75' Sağ kanattan Daniel Sturridge'in ortasına arka direkte yükselen Jamie Vardy kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci Hannes Halldorsson zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

71' Sol taraftan köşe vuruşunu kullanan Wayne Rooney, ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

65' Aron Gunnarsson, kaleyi tam cepheden gören bir noktadan rakibi Dele Alli'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

60' İngiltere'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jamie Vardy, Raheem Sterling'in yerine oyuna dahil oluyor.

50' Ceza alanı ön çizgisinde topla buluşmak isteyen Johann Gudmundsson için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

47' Daniel Sturridge, Ari Skulason'a kayarak yaptığı sert faulün ardından sarı kart görüyor.

46' İngiltere, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Eric Dier oyundan çıkarken Jack Wilshere oyuna giren isim oluyor.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

D.A Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

45' Kyle Walker'ın sağ kanattan ceza alanı içine çevirdiği topa Wayne Rooney sağ ayağıyla gelişine vuruyor ancak top yandan auta çıkıyor.

43' Daniel Sturridge'in sağ çaprazdan ortasında top doğrudan kaleye yöneliyor. Kaleci Hannes Halldorsson hata yapmıyor ve topa sahip oluyor.

37' Serbest vuruşun çabuk kullanılmasını engelleyen Gylfi Sigurdsson, hakem Damir Skomina'dan sarı kart görüyor.

30' Wayne Rooney'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda İzlanda savunmasının uzaklaştırdığı top ceza yayı sağ tarafında Dele Alli'ye geliyor. Dele Alli, göğüsüyle topu düzelttikten sonra sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

22' İngiltere, Wayne Rooney ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Rooney'in arka direğe ortasında Dele Alli kafayla topu altıpasa çeviriyor ancak İzlanda savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

18' GOOOLLL!! İzlanda, Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle maçta 2-1 öne geçiyor.

17' Bu kez uzak mesafeden Harry Kane şansını deniyor ancak top yine az farkla üstten auta gidiyor.

15' İzlanda savunmasının uzaklaştırdığı topu göğüsüyle kontrol eden Dele Alli, ceza yayı hemen gerisinden sağ ayağıyla müthiş bir şut çıkarıyor ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta çıkıyor.

10' Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Wayne Rooney kullanıyor. Rooney'in ortasında İzlanda savunması topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

6' GOOOLLL!! İzlanda, Ragnar Sigurdsson'un golüyle maçta eşitliği sağlıyor. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Kari Arnason ceza alanı içinde kafayla topu altıpas içine indiriyor. O bölümde Ragnar Sigurdsson boş pozisyonda sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

4' GOOOLLL!! İngiltere, Wayne Rooney'in penaltıdan attığı golle öne geçiyor. Wayne Rooney, sağ ayağıyla yerden yaptığı düzgün vuruşla topu kaleci Hannes Halldorsson'un sağından ağlarla buluşturuyor.

4' Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Wayne Rooney geçiyor.

4' Altıpasın sol tarafında Raheem Sterling, kaleci Hannes Halldorsson'un müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Damir Skomina penaltı noktasını gösteriyor.

2' Dele Alli ile verkaça giren Daniel Sturridge ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak zayıf giden top yandan auta gidiyor.

1' Ve zorlu mücadele başladı.