İşte Galatasaray'ın yeni Elmander'i

Hava hakimiyeti yüksek, topla ve topsuz hızlı... Hırsı ve Kuzey Avrupalı disiplini ile mükemmel bir forvet. Nantes onun için yanlış tercihti, Galatasaray'da patlayan forvet olarak Eren'i bile kesebilir.

EURO 2016'nın "Külkedisi masalı" İzlanda'nın santrforu Kolbeinn Sigthorsson'u kiralık olarak kadrosuna katan Galatasaray, 'Yeni Elmander'ini buldu. 2011-13 yılları arasında iki sezon kazanılan şampiyonlukta büyük katkı sağlayan ve taraftarın hala unutamadığı Johan Elmander benzeri bir oyuncuya kavuşan Aslan, böylece yeni sezonda Eren Derdiyok ile birlikte hücumda korkutan bir ikiliye sahip olacak. Peki Sigthorsson kim? İşte önemli detaylar:

ASLA PES ETMEYEN BİR KUZEYLİ DAHA

*Sigthorsson, EURO 2016'da tarih yazan İzlanda'nın son dönemde yetiştirdiği en önemli forvet... Her kuzey futbolcusu gibi hırsıyla ön plana çıkıyor. Hiç pes etmeyen bir yapısı olan 26 yaşındaki forveti somurturken hiç göremezsiniz. Son dakikada bile oyuna girse, takım için sonuna kadar savaş verir.

*Ajax'taki şaşalı performansının ardından kötü bir tercih yaparak Nantes'a gitti. Fransız ekibinin hücum gücü, Sigthorsson'un da gol sayısını düşürdü. Geçen sezon ligde üç gol attı. Zaten Nantes'ın 38 maçta attığı gol sayısı 33'tü...

EURO 2016'NIN EN HIZLI 5. KOŞANIYDI

*İzlandalı forvet, Galatasaraylıların özlemle andığı Elmander olabilir. Son vuruş performansı iyi olmasa da Sigthorsson, zor anlarda sahneye çıkarak, altın değerinde puanlar kazandırır.

*Eren Derdiyok'la stilleri çok benzemesine rağmen Kolbeinn Sigthorsson'un patlama gücü çok daha iyi... Euro 2016'da en hızlı koşan 5 futbolcu arasında (32 km hıza ulaştı)

*Riekerink, Eren-Sigthorsson çift forveti düşünürse, İzlandalı oyuncu Elmander gibi yardımcı forvet rolünü üstlenebilir. Ama tek santrfor olarak Aslan'a daha çok verim katar.

PITBULL DEĞİL O BİR KASAP

Galatasaray'ın üç yıllığına anlaştığı Hollandalı ön libero Nigel de Jong, Avrupa'da "Kasap" olarak tanınıyor.

Galatasaray'da "Pitbull" değil artık "Kasap" dönemi başlıyor. Felipe Melo'yu çok arayan Sarı-kırmızılılar, ön liberoya ünlü Hollandalı Nigel de Jong'u aldı. Resmi olarak anlaşma sağlanan ve bu sabah İstanbul'a gelen 31 yaşındaki oyuncuyla ön libero da çözüme kavuşmuş oldu. AC Milan'dan ABD'nin Los Angeles Galaxy takımına giden ancak orada mutsuz olan "Kasap" lakaplı Hollandalı oyuncu, kariyerinde birçok şampiyonluk yaşadı.

3 YIL İÇİN 6.6 MİLYON EURO

31 yaşındaki ön libero ile bugün 2+1 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. MLS takımına bonservis ödemeyecek olan Galatasaray, de Jong'a ise yıllık 2 milyon 200 bin euro verecek. Yani Kasap'ın maliyeti üç yıl için 6.6 milyon euroyu bulacak.

SON İMZA DENAYER'LE

Galatasaray, Manchester City'den Jason Denayer'i bir kez daha kiraladı. İngiliz ekibi oyuncuyu bonservisiyle satmak istese de astronomik rakam nedeniyle Aslan, kiralama yolunu tercih etti. Riekerink, Belçikalı stoperi çok istemişti. Kulübüne Galatasaray'a gitmek için büyük baskı yapan Denayer, bugün Sigthorsson ve de Jong'dan sonra Galatasaray'a son gün imzayı atacak 3. transfer olacak.

Akşam