Tehlike çanları çalıyor!

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş ve Fenerbahçe, "öz evlatlarına" karşı mücadele edecek. Galatasaray'ın da rakibi Çaykur Rizespor'un hocası Hikmet Karaman'la daha önce yolları kesişmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nden beraberliklerle dönen Beşiktaş ve Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında eski futbolcu ve teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam ve Aykut Kocaman'la karşılaşacak. Galatasaray'ın rakibi Çaykur Rizespor'un hocası ise 1994-95 sezonunda Sarı-kırmızılı takımda Reinhard Saftig'in yardımcılığını yapan Hikmet Karaman.

Üç büyük takım, 2010-11'den bu sezon kadar eski futbolcularının çalıştırdığı takımlara tam 61 puan kaybetti. Bu sezonun geride kalan haftaları da hesaba katıldığında kayıp şimdiden 65 puan oldu.

BEŞİKTAŞ ERTUĞRUL SAĞLAM'IN BURSASPOR'UNA KARŞI

Süper Lig'de rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider durumda bulunan Beşiktaş, 11. haftada Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'una konuk oluyor. 1994-2000 yılları arasında gollerini Beşiktaş formasıyla sıralayan Sağlam, 2007-08 sezonunun başında Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilmiş, Siyah-beyazlıların son şampiyonluğunu yaşadığı 2008-09 sezonunun 6. haftasının ardından görevinden ayrılmıştı.

Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı Samsunspor, Kayserispor, Bursaspor ve Eskişehirspor'a rakip olduğu toplam 17 lig maçında 11 galibiyet alırken mücadelelerden 4'ü beraberlikle sona erdi, Sağlam Beşiktaş'a karşı 3 kez kazandı.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ AYKUT KOCAMAN'IN KONYASPOR'U

Vitor Pereira yönetiminde eleştirilse de zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe, 1988-1996 yılları arasında formasını giyen ve 3 Temmuz sürecinin de içinde bulunduğu 2010-2013 yılları arasında teknik direktörlüğünü yapan Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Konyaspor'la karşılaşacak.

Aykut Kocaman, teknik direktör olarak Fenerbahçe'ye İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor'la ligde toplam 13 kez rakip oldu. Sarı-lacivertliler bu maçların 8'ini kazanırken 2 maç berabere, 4 maçsa Aykut Kocaman'ın zaferiyle noktalandı.

HİKMET KARAMAN GALATASARAY'DA ANTRENÖR OLARAK ÇALIŞMIŞTI

Galatasaray'ın da rakibi Çaykur Rizespor'un hocası Hikmet Karaman'la yolları 1994-95 sezonunda kesişti. Teknik Direktör Reinhard Saftig'in yardımcılığını yapan Karaman, Sarı-kırmızılı takıma karşı ligde 10 farklı takımda toplam 24 kez rakip oldu. Galatasaray bu maçlardan 16'sını kazanırken 3'ünü kaybetti. 5 maçsa berabere bitti.

SON MAÇLAR BERABERE BİTTİ

Beşiktaş-Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe-Aykut Kocaman ve Galatasaray-Hikmet Karaman rekabetinde son mücadeleler beraberlikle sona erdi. Aynı zamanda üç teknik adam da takımlarında ikinci dönemlerini yaşıyor.

Tecrübeli teknik direktör Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor'daki ilk macerasında, 2004 yılında Türkiye Kupası'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'ı 5-0'lık skorla mağlup etmişti. Aykut Kocaman, Konyaspor'daki ilk dönemini 2005-06 sezonunda yaşarken, Ertuğrul Sağlam Bursaspor'daki ilk döneminde tarih yazarak Yeşil-beyazlıları Süper Lig şampiyonluğuna taşıdı.

ÖZ EVLATLARLA EN ÇOK KARŞILAŞAN BEŞİKTAŞ

Son 5 sezonda eski futbolcularının çalıştırdığı takımlardan en büyük yarayı Beşiktaş aldı. 2010-11 sezonundan bu sezona kadar 'evlatlarına' 38 kez rakip olan Kara kartal, bu maçlarda kazanabileceği 114 puanın 84'ünü aldı, toplam 30 puan bıraktı. Üç büyükler arasında eski futbolcularıyla en çok karşılaşan takım olan Beşiktaş, bu sezon çıktığı 4 maçtansa 10 puan çıkarmayı başardı.

FENERBAHÇE 16 GALATASARAY 15 PUAN KAYBETTİ

2010-11'den bu sezona kadar geçen 5 yılda eski futbolcularına ligde 17 kez rakip olan Fenerbahçe, bu mücadelelerde toplam 51 puanın 35'ini alırken, 16 puan kaybetti. Sarı-lacivertli takım bu sezonsa Yusuf Şimşek'in Antalyaspor'unu Luis Nani'nin golleriyle 2-1 yenmeyi başardı.

Son 5 sezonda eski futbolcularıyla 23 lig maçında karşı karşıya gelen Galatasaray, bu maçlarda 15 puan kaybetti, potansiyel 69 puanın 54'ünü cebine koymayı başardı. Sarı-kırmızılılar bu sezon eski futbolcusu Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı Sivasspor'la da 2-2 berabere kaldı.

EN ÇOK RAKİP OLAN SİVASSPOR VE GAZİANTEPSPOR

2010-2015 sezonları arasında Sivasspor; Rıza Çalımbay, Roberto Carlos ve Sergen Yalçın ile, Gaziantepspor da Tolunay Kafkas, Abdullah Ercan, Bülent Uygun, Sergen Yalçın ve Okan Buruk ile 12'şer kez üç büyüklere rakip oldu.

İki takım bu sezonun geride kalan haftalarında Mutlu Topçu (Gaziantepspor-Beşiktaş) ve Sergen Yalçın (Sivasspor-Galatasaray) ile sayıyı 13'e yükselterek zirveyi paylaşmayı sürdürdü.

Sivasspor ve Gaziantepspor'u, Mehmet Özdilek ve Samet Aybaba ile yalnızca Beşiktaş'a 8 kez rakip olan Antalyaspor takip etti. Yusuf Şimşek yönetiminde Fenerbahçe ve Beşiktaş'la karşılaşan Akdeniz ekibi de bu sezon sayıyı 10 maça yükseltmiş oldu. Aksam.com.tr