04 Mayıs 2015 15:23 | Son Güncelleme: 04 Mayıs 2015 15:24

Ataman'dan devşirme açıklaması

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, eylül ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) devşirme bir sporcuyu aday kadroya dahil edebileceklerini söyledi.

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EuroBasket 2015 öncesi  sakatlığı sebebiyle milli takımdan affını istemesi gündemde olan ay-yıldızlı  basketbolcu Emir Preldzic'in forma giyememesi durumunda devşirme bir sporcuyu  kadroya katabileceklerini ifade etti.
 
Emir Preldzic'le ilgili milli takımın sağlık heyetine bir raporun  geldiğini kaydeden tecrübeli başantrenör, "Milli takım doktorumuz bana bu konuyu  haber verdi. Emir Preldzic'in durumuyla ilgili bir rapor gelmiş. Kendisi  değerlendirecek. Tabii ki, ciddi bir sakatlığı varsa  o zaman oynamaz. Emir  Preldzic, geçen sene Türk Milli Takımı'na çok ciddi katkılar verdi. Biz de o  zaman acil bir şekilde tedbirimizi alırız" diye konuştu.
 
Ataman, milli takımın özellikle uzun pozisyonunda çok tecrübeli  oyuncularının bulunduğunu belirterek, "Özellikle oyun kurucu ve skorer  pozisyonundaki oyuncularımız daha çok genç. Bir süre için o pozisyona skorer bir  oyun kurucu veya çok skorer bir oyuncu bize katkı verir. Özellikle Avrupa  Şampiyonası'nda madalya kovalayan takımların neredeyse tamamında bu tarz devşirme  bir sporcu var. Takıma çıta atlatacak bir oyuncu bulursak bunu değerlendirmeliyiz  diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
"Şu an kafamızda hiçbir isim yok"
 
Basında yer alan Bobby Dixon, Jordan Farmar gibi isimlerin gündeme  gelip gelmediği sorusu üzerine Ataman, şunları kaydetti: "Şu an kafamızda hiçbir isim yok. Türkiye'den veya yurt dışından çok  iyi, milli takımın ihtiyaç duyduğu pozisyonda bir oyuncu olabilir. Tabii,  devşirme olduktan sonra Türkiye'den alacağız diye de bir şey yok. Emir Preldzic,  bizim Türk gibi kabul ettiğimiz, yıllardır Türk Milli Takımı'nda oynayan, bizimle  ve oyuncularla ilişkisi çok iyi olan bir oyuncu. Bu sezon oynamazsa, önümüzdeki  sezon yeniden değerlendirebiliriz. Spesifik bir isim üzerinde değiliz. Hiç  olmazsa da kendi Türk oyuncularımızla mücadelemizi veririz" ifadelerini kullandı.
 
Ataman, NBA'de forma giyen milli basketbolcular Ömer Aşık, Ersan  İlyasova, Furkan Aldemir ve Enes Kanter'le EuroBasket 2015'le ilgili herhangi bir  görüşme yapıp yapmadığı yönündeki soruya ise şu cevabı verdi: "Ben görüşmedim, ama Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) sportif  direktörü Barbaros Akkaş geçen aylarda ABD'deydi. Bütün oyuncularla görüştü.  Hepsi de milli takıma geleceklerini söylemişler. Şu ana kadar da NBA'de oynayan  tüm oyuncularımızın milli takımda oynayacaklarını söylediler. Bir tek Hidayet  Türkoğlu geçen yıl Milli Takım'dan emekli olduğunu açıklamıştı. Onun dışında tüm  oyuncularımızı bekliyoruz."
 
Genç  ve Ümit Milli Takım'da yer alan yetenekli basketbolcuları milli  takıma kazandırmak istediklerini de vurgulayan Ergin Ataman, "Milli takımı, bu  oyuncuların üzerine kuracağız" diye konuştu. A Milli Takım, 5-20 Eylül'de Fransa, Hırvatistan, Almanya ve  Letonya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek EuroBasket 2015'te B Grubu'nda Almanya,  İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda'ya karşı mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip,  maçlarını Almanya'nın başkenti Berlin'de oynayacak.

AA

Diğer Haberler

60.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tarihi parkurunda 23 takıma ev sahipliği yapacak
St. Petersburg'daki 7. Etnospor Forumu'nda ödül töreni düzenlendi
7. Etnospor Forumu'nda geleneksel Türk okçuluğuna ödül
Etnospor Forumu, St. Petersburg'da düzenlenecek
CANLI DİNLE
KARŞI TRİBÜN
İlker Duralı