20 Şubat 2020 15:27 | Son Güncelleme: 20 Şubat 2020 15:28

Fenerbahçe maçında kural hatası iddiası! Resmi başvuru geldi...

Darüşşafaka Kulübü, Fenerbahçe Beko'ya karşı 74-71 kaybettikleri Türkiye Kupası final maçının son dakikasında oluşan faul pozisyonunda sonuca tesir eden kural hatası yapıldığını savunarak TBF'ye başvurdu.

Darüşşafaka Kulübü, Fenerbahçe Beko'ya karşı 74-71 kaybettikleri Türkiye Kupası final maçının son dakikasında oluşan faul pozisyonunda sonuca tesir eden kural hatası yapıldığını savunarak TBF'ye başvurdu.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Maç sonucuna etki eden tartışmalı pozisyon…

Darüşşafaka Tekfen – Fenerbahçe Beko arasında oynanan Solgar Vitamin 2020 Türkiye Kupası final müsabakasının bitimine 52 saniye kala skor 66-68 Fenerbahçe Beko lehine iken verilen hatalı karar neticesinde Darüşşafaka Tekfen kontrolündeki top, Fenerbahçe Beko takımına verilmiş ve maçın sonucu aleni olarak etkilenmiştir.

Merkez Hakem Kurulu (MHK)’nın Kamuoyu açıklaması…

Birçok basın yayın organı tarafından dile getirilen ve tartışma yaratan hakem kararına ilişkin 17 Şubat 2020 tarihinde Merkez Hakem Kurulu(MHK)’ dan Kamuoyuna Açıklama gelmiş ve tartışmalı pozisyona ilişkin bilgilendirme yapılarak, “Hava atışı durumu oluşmasından dolayı, topu oyuna sokma sırası Fenerbahçe Beko takımında olması nedeniyle oyuna Fenerbahçe Beko takımı kenardan başlamıştır” denmiştir. Solgar Vitamin 2020 Türkiye Kupası final müsabakasının bitimine 52 saniye kala yaşanan pozisyon neticesinde;

– Maç hakemleri tarafından verilen hakem kararı,

– Takibinde 17 Şubat 2020 tarihinde Merkez Hakem Kurulu tarafından kamuoyu duyurusu

Uluslararası Basketbol Oyun Kuralları ve Yorumların uygulanması işaret edilen madde ile açık olarak çelişmesi ve tartışmalı durumda maç hakemlerinin ve MHK’nın FIBA tarafından işaret edilen kural (bir takım topu kontrol etmektedir kuralı) yerine, diğer kuralı (hiç bir takım topu kontrol etmemektedir) uygulamış olması sebebiyle Darüşşafaka Tekfen’in topa sahip olma hakkı elinden alınmıştır. Bu, maç sonucuna doğrudan etki etmiştir. Herhangi bir lig maçından çok öte Türkiye Kupası final maçında yaşanan bu talihsiz ve sonuca doğrudan etki eden bu yanlış kural uygulamasıyla ilgili durumun somut belge ve bilgilere dayandırılması süreci çok titiz bir araştırma gerektirmesi sebebiyle gecikmiş olmakla beraber, TBF onaylı FIBA düzenlemesi ile desteklediğimiz kural hatasına ilişkin Türkiye Basketbol Federasyonunun takdir yetkisini kullanacağına, yanlış uygulamanın TBF yönetim kurulunda değerlendirileceğine inanıyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
Darüşşafaka Spor Kulübü

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler