24 Şubat 2015 10:42 | Son Güncelleme: 24 Şubat 2015 10:44

4.hakem TV başına

Futbolda görüntülerin tekrar izlenerek, hakem kararlarının yeniden verilmesine ilişkin olarak ilk fikirler ortaya atıldı.

SADECE CEZA SAHASI İÇİNDE OLAN POZİSYONLAR İÇİN
 
FIFA'da futboldaki hakem kararlarına ilişkin olarak video tekrarlarının ve takım itirazlarının nasıl olacağı, olması gerektiği ile ilgili tartışmalar yapıldı. FIFA Hakem Komitesi Başkanı ve FIFA Yardımcı Başkanı Jim Boyce, maçta hakemlerin görüntülere bakarak pozisyonların tekrarlarını izlemesi gerektiğini ancak bu durumun sadece ceza sahası içerisindeki pozisyonlar için gerektiğini belirtti. Bu görüşler ve futbolun içerisindeki video kullanımına dair İrlanda'nın başkenti Belfast'ta tüm yönetim kurulu görüşmelerini sürdürdü. FIFA Başkanı Sepp Blatter, toplantıda kendi görüşlerini aktardı. Blatter, hakem kararlarına itirazların sadece teknik direktörlere ve maç başına 2 kez verilmesi gerektiği görüşünü iletti.
 
4.HAKEM ODADA TELEVİZYON BAŞINDA OLACAK
 
FIFA Hakem Komitesi Başkanı Boyce, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; "Gol teknolojisi çıkması konusunda her zaman görüşlerim olmuştu ancak futbolun içerisine daha fazla teknoloji girmemesini istemiştim. Ancak, bu görüşlerim değişti. Bence, ceza sahası içerisindeki kritik kararların tamamında teknoloji kullanılmalıdır. 4. hakem veya ekstra bir hakem bir odada televizyon başında olmalı ve gereken durumlarda hakemle temasa geçmeli. Yüksek profilli maçlarda çok büyük hatalar olabiliyor. Fakat, sahanın ortasında yaşanan olaylar için video kullanımına gerek yok" ifadelerini kullandı.
 
Sporx

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE