09 Ekim 2023 11:10 | Son Güncelleme: 09 Ekim 2023 11:12

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda İlk kez bir Türk Hakem, UCI Hakemi olarak görev yapıyor

Türk Bisikletinin Gururu: BİSİKLET HAKEMİ KORAY CANTEZ, TÜRK BİSİKLET TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATARAK UCI ULUSLARARASI YOL BİSİKLETİ HAKEMİ OLDU

Türk bisikletinin başarılı hakemlerinden Koray Cantez, 2023 yılında İtalya’da düzenlenen 2.2.U23 Giro Valle d’Aosta yarışında pratik sınavında başarılı olarak UCI Uluslararası Yol Bisikleti Hakemi oldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olarak İngilizce ders veren Koray Cantez, Bisiklet Hakemliği kariyerine 2009 yılında Aday Hakem olarak başladı. 2010 yılında İl Hakemi, 2016 yılında Ulusal Hakem olan Cantez, UCI Yol Hakemliği kariyeri için 2019 yılında İtalya’da yapılan Elit Ulusal Hakem Kursu’nda ve 2022 yılında İsviçre UCI Merkezi’nde yapılan yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı oldu. İtalya’da 12-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2.2.U23 Giro Valle d’Aosta yarışında pratik sınavını da başarı ile tamamlayan Koray Cantez, “UCI Uluslararası Yol Bisikleti Hakemi” olma hakkını kazandı. Cantez, dünyanın dört bir yanında düzenlenen UCI yarışlarında ve organizasyonlarda görev alarak ülkemizi temsil edecek.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) takviminde yer alan etaplı yol bisikleti yarışı 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ilk kez bir Türk Bisiklet Hakemi, UCI Hakemi olarak görev yapıyor. Koray Cantez, TUR 2023’de hakem panelinde C2, C3 ve C4 hakemi olarak UCI Hakemleri arasında yer alıyor. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu Bisiklet Hakemi Koray Cantez’in UCI Hakemi olması hakkında: “Değerli Hakemimiz Koray Cantez’i tüm sınavları başarıyla tamamlayarak UCI Yol Hakemi olması bizleri çok mutlu etti. Gururlandırdı. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Bisiklet Ailesi adına kendisini yürekten kutluyorum. Koray Cantez, ülkemizi, Türk Bisikletini UCI Yol Bisikleti Hakemi olarak pek çok uluslararası yarışta başarıyla temsil ederek uluslararası kariyer yapmak isteyen Hakemlerimize örnek olarak Türk bisikletinin gelişimine değer katacak” dedi.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE
MUHTEŞEM HAFTA SONU