10 Kasım 2022 10:09 | Son Güncelleme: 10 Kasım 2022 10:13

Bayram Kılıç'ı teselliye koşan Giresunspor kalecisi Ferhat Kaplan o anları Lig Radyo'ya anlattı.

Türkiye Kupası 4. Turunda Giresunspor’un Ankaraspor’u 3-2 yenip turu geçtiği maçta son anlarda hatalı bir gol yiyen Ankaraspor’un 18 yaşındaki kalecisi Bayram Kılıç büyük üzüntü yaşamıştı. O anda Giresunspor’un kalecisi Ferhat Kaplan da golün sevincini yaşamadan genç meslektaşının yanına koşup onu ayağa kaldırmış ve teselli etmişti.

Giresunspor’un kalecisi Ferhat Kaplan, spor dünyasında çok konuşulan bu görüntüleri, o anları, yaşananları, duygularını Lig Radyo’da Mehmet Ayan’ın AyanBeyan programı canlı yayınında anlattı:

“Gol oldu. Gol olduktan sonra biz kalecilerin yalnız adam olduğunu tekrar hissettim. Empati kurarak yanına gittim. Kardeşimi kaldırdım. Daha yolun başında. Hepimiz hatalı goller yedik. O da yedi. Bayram’ın kumaşı var. Çok iyi kaleci olacak. Yanına gittiğimde bir yıkılmışlık vardı. Onu orada kaldırdım. Maç sonu görüşürüz dedim. Maç sonu da ‘Çok iyi kaleci olacaksın. İyi kaleciler de kötü goller yer’ dedim. Takım arkadaşlarına da Bayram’ın arkasında durmalarını söyledim. Bir yanda da abartmamaya gayret ettik. Daha da baskı olmasın diye…"

Yaptığı hareketin aldığı eğitimin sonucu olduğunun altını çizen Ferhat Kaplan, "Çanakkale Dardanel altyapısında gördüklerimizi, öğretilenleri uyguluyoruz. Bize bunları böyle öğrettiler. Sporun kardeşlik ve birliktelik olduğunu öğrettiler. Buna göre davranıyoruz" dedi.

Deneyimli kaleci, Giresunspor'da Onurcan ile kale için yaşadıkları rekabet hakkında da "Giresunspor’da Onurcan ile kale için güzel bir rekabetteyiz. Ben de çok çalışarak onu daha da iyi olmaya itiyorum elimden geldiğince” değerlendirmesini yaptı.

Diğer Haberler

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi
59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yedinci gün!
59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda altıncı gün!
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
CANLI DİNLE