05 Eylül 2016 11:18 | Son Güncelleme: 05 Eylül 2016 11:19

Beşiktaş Mario Gomez için FIFA'ya gidiyor

Mario Gomez'in Wolfsburg'a satışının 7 milyon euroya gerçekleştiği iddiasını inceleyen Beşiktaş yönetimi, iddianın doğru çıkması halinde FIFA'ya başvuracak.

Beşiktaş ile Gomez'in yolları ayrılsa da yönetim, olası hakları için gelişmeleri yakından takip ediyor. Fiorentina-Beşiktaş arasındaki protokolden kaynaklanan hakları için yönetim FIFA'nın kapısını çalmak için hazırlık yapıyor.

Alman futbolcu, İtalyan kulübünde kalmayıp Wolsfburg'a transfer olmuştu. Başkan Fikret Orman da geçtiğimiz günlerde, Fiorentina'ya karşı kendilerinin ahlaklı davrandıklarını ve Gomez'in satışından %50 pay beklediklerinin altını çizerek, "Alman basınında Gomez'in 7 milyon Euro'ya transfer olduğu yazılıyor. Ancak İtalyanlar bize Gomez'in 1.3 milyon Euro'ya satıldığını söylüyor. Burada bir terslik var. Biz herkesin ilkeli davranmasını bekliyoruz" demişti.

FIORENTİNA'YA SORULACAK

Beşiktaş yöneticileri; Fiorentina ile Wolfsburg kulüpleri arasında Mario Gomez'in transferi için yapılan mukavelenin şartlarını öğrenmek için FIFA'ya başvurmanın hazırlıklarını yaptı. Bu hafta öncelikle Fiorentina kulübü ile son kez bir görüşme yapılarak Gomez'in transfer bedeli resmi olarak sorulacak. 1.3 milyon Euro'nun üzerinde bir anlaşma söz konusu ise siyah-beyazlılar, bu ücretin yarısını talep edecek.

GOMEZ ANLAŞMASININ KRİTİK MADDELERİ

* Gomez sadece bedelsiz olarak Fiorentina'ya dönebilir. Bunun dışında herhangi bir kulüp isterse Beşiktaş kulübü ile masaya oturmak zorundadır.
* Beşiktaş, Gomez'i satarsa % 40 payını Fiorentina'ya vermek zorunda. Fiorentina'ya gider ve orada kalırsa hak söz konusu olamayacak.
* Mario Gomez eğer Fiorentina'dan başka bir kulübe giderse, Beşiktaş kulübü bu transferden kaynaklanan gelirin %50'sini alır. 

Sabah

Diğer Haberler

Bursaspor'un kaptanı Muhammed Demir: Bu hikaye yarım kalmayacak
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanı için geri sayım başladı
İstanbul Aydın Üniversitesi’nden 24 TV ve Lig Radyo’ya Ödül
Gençlerbirliği Başkanı Arda Çakmak: Büyüklere kök söktüren camiayız
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak