12 Aralık 2019 09:17 | Son Güncelleme: 12 Aralık 2019 09:18

Çağlar Söyüncü’ye haftalık 45 bin sterlin

Ada ekibi sözleşmesinin bitimine 3.5 yıl gibi uzun bir zaman olan milli futbolcuyu kaybetmemek için haftalık 45 bin sterlin maaşlı bir kontrat teklifi ortaya koydu. Çağlar da kalmak istiyor.

(AKŞAM)

İngiltere Premier Lig’de Leicester City formasıyla kendini futbol otoritelerine kabul ettiren Çağlar Söyüncü’ye yeni sözleşme geliyor. Kulübünde hatrı sayılır bir maaş alan Çağlar ile uzun soluklu bir sözleşme yaptığı iddia edilen Leicester City’nin ona haftalık 45 bin sterlin maaşlı bir kontrat teklif edeceği kaydedildi. Daliy Mail’in haberine göre Leicester Kulübü, sözleşmesinin bitimine 3,5 yıl gibi uzun bir zaman olan milli futbolcuyu kaybetmemek için böyle bir adım atacağı dile getiriliyor.

TAKIMIN BAŞARISINA ODAKLANDI

Genç stoperin geleceği konusunda ise oyuncunun menajeri Mustafa Doğru kritik bir açıklama yaptı. Aynı gazetede yer alan ifadelere göre Doğru, “Çağlar şu anda takımının başarısına odaklanmış durumda. Ne onun ne de kulübünün kafasında transfer konusu var” şeklinde konuştu. Transfermarkt sitesinde Çağlar Söyüncü’nün değeri 12 Eylül 2019 tarihinde yapılan güncelleme sonrası 20 milyon Euro olarak belirlenmişti. Yeni güncellenen değeri ise 40 milyon Euro oldu. Çağlar böylece değerini ikiye katladı. Milli oyuncunun transfer döneminde adının önemli kulüplerle anılması bekleniyor.

16 MAÇTA 10 GOL YEDİLER

Çağlar Söyüncü bu sezon 16 lig maçında da görev yaparken 1 gol atıp 1 asist yaptı. Leicester City ise ligin en az gol yiyen takımı olurken üst üste 8 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve şu an Guardiola yönetimindeki Manchester City’nin 6 puan önünde 2.sırada yer alıyor.  Savunma hattını dağıtmak istemeyen Leicester City, Çağlar ile birlikte tecrübeli savunmacı Jonny Evans’a da yeni kontrat önecek. Sözleşmesinin bitimine 1,5 yıl kalan Evans’ın da haftalık 50 bin poundluk bir teklifle masaya oturacağı belirtiliyor. İngiltere Premier Lig’de 16 hafta sonunda kalesinde sadece 10 gol gören Leicester’da, Çağlar başta olmak üzere takımın defans hattı epey göz önünde.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
BİLYONERSEN KAZANIRSIN
Kerem Vatan