07 Ağustos 2018 15:28 | Son Güncelleme: 07 Ağustos 2018 15:44

Caner’e sadece VAR

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz Cuma günü resmi sitesinden yaptığı açıklamayla bir takım talimatlarda değişiklik yaptığını duyurdu. Bu kapsamda VAR ile yönetilen maçlarda hakemin gözünden kaçan disiplin kararları da VAR tarafından verilecek. Deliller başlıklı 75.Madde’ye ilave edilen bir cümle ile ‘bundan böyle Video Hakem Uygulaması yapılan maçlarda, disiplin cezalarına esas görüntülerin de VAR tarafından tespit edileceği, yayıncı kuruluş dahil diğer görüntülerin cezaya mahal teşkil etmeyeceği’ ifade edildi.

23 Ekim 2017’de oynanan Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçının son dakikalarında hakem Mete Kalkavan’a ettiği küfürler gündem olan Caner Erkin’e PFDK, yapılan talimat değişikliği neticesinde 6 maç ceza vermişti. Hakem Kalkavan’a küfür ettiği görüntülerle tespit edilen Caner’e verilen 6 maç futbol kamuoyunda günlerce tartışılmıştı. 

TFF’nin son yaptığı değişiklikle benzer durumlarda hakemler, VAR ve AVAR hakemleri bu tip küfürleri görmediği takdirde ceza vermek mümkün olmayacak! 

İşte söz konusu talimat maddesi:

Madde 75 – DELİLLER

2.Sözlü olarak gerçekleştirilen dişilin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir. VAR sisteminin uygulandığı müsabakalarda bu madde hükmü uygulanmaz.

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak