07 Mart 2015 10:15 | Son Güncelleme: 07 Mart 2015 10:16

Cüneyt Çakır köşeyi döndü

TFF'nin profesyonel sözleşme imzaladığı üst klasman futbol hakemleri Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göcek, Ali Palabıyık, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan, ayda üç maç yönettikleri taktirde yaklaşık 40 bin TL gelir elde edecek.

Avrupa'da birçok ülkede uygulanan profesyonel hakemlik uygulaması sonunda Türkiye'ye de geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, üst klasman hakemler Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göcek, Ali Palabıyık, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan ile profesyonel sözleşme imzaladı. Bu isimlerin bundan böyle asli görevleri hakemlik olacak. Diğer işlerini ise part time yapabilecekler.

Profesyonel sözleşme yapılan hakemler TFF'den ayda 15 bin TL sabit maaş alacak. Süper Lig'de yönettikleri her maç için 5 bin 750 TL alacak olan hakemlere, ayrıca 1000 TL antrenman parası ödenecek. 

Bunların yanı sıra, İstanbul’da yönettikleri maçlar için 750 TL, İstanbul dışındakiler için ise 1500 TL harcırah alacaklar.
Kısaca bir pofesyonel hakem ayda 3 maç yönettiği takdirde 40 bin TL'ye yakın gelir elde edecek. 

Profesyonel hakemler haftanın 4 günü Riva’da antrenmana çıkacak ve periyodik olarak fizik-kondisyon testlerine tabi tutulacakl.

PROFESYONEL HAKEMLERİN KAZANÇ TABLOSU:

SABİT MAAŞ: 15 BİN TL
MAÇ BAŞI: 5750 TL (SÜPER LİG)
HARCIRAH: 1500 TL- (İSTANBUL:750 LİRA)
İDMAN PARASI: 1000 TL  Hürriyet

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE
GANYAN REHBERİ