BU DERSLERİ ALDINIZSA ÇIKIP İSPANYA'YI, ÇEKLER'İ YENERSİNİZ, DERS VERİRSİNİZ
EURO 2016'ya 1-0'lık Hırvatistan yenilgisiyle başlayan A Milli Takımımız'da yaralar sarılıyor... Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya ile cuma günü yapacağımız final niteliğindeki 90 dakikaya takımı hazırlarken öğrencilerine önemli uyarılarda bulundu. Hırvat yenilgisi sonrası yıldızları eleştirip, "Ülkenin seviyesi bu" diyerek çaresizliğini anlatan tecrübeli teknik adam, "Çıkartacağımız dersler var" sözü ile dikkat çekmişti. 5 kritik noktada öğrencilerinin ders alması gerektiğini savunan Terim, şu mesajları verdi:
1- NEREDE KORAKOR, ÇATAÇAT OYUN: Sizler sezon boyu az maç oynamış olabilirsiniz. Sakatlık yaşamış olabilirsiniz. Ama gördünüz Hırvatistan'ı. Bizim de korakor, çataçat oynamamız lazım. Futbolda asla mücadele etmeden maç kazanılmaz. Sizden İspanya maçında olağanüstü mücadeleyi bekliyorum.
2-MAÇ 45 DEĞİL 90 DAKİKADIR: İlk yarı taktik disiplininiz güzel, rakibe pozisyon vermediniz. Ancak ikinci yarı tam bir hayal kırıklığı. Fiziksel olarak düşüş bekliyordum ama bu kadar da değil. Siz taktik disiplini 90 dakika sağlayacak tücrebede yıldızlarsınız. Bir devrede dağılmak neyin nesi! Biz bir yıldır hiç tek devrelik takım olmadık, olmayacağız.
3-YAKALADI MI GOLÜ ATACAKSINIZ: Böyle finallerde pozisyona bir girersin, iki girersin. Hadi bilemedin üç girersin. Ama yakaladı mı atacaksın (Ozan Tufan'a)... Atamıyorsan cezayı keserler. Son derece pozisyon disiplini gerekiyor ve diğer maçlarda bunu görmek istiyorum.
4-ZOR ZAFERLER FEDEKARLIK İSTER: Biz Türkiye olarak tarihimizde önemli zaferler kazandık. Nasıl kazandık? Özel mücadele ile, özel fedakarlıklarla. Her sorunu yaşabiliriz, kabul edebilirim. Ama teslim olmayı asla. Fedekarlık yapmaması asla. Bunun için sizden ayağa kalkmanızı bekliyorum.
5-BİR SRNA'YA, CORLUKA'YA BAKIN: Luka Modriz zaten belliydi de Srna'ya, Corluka'ya bir bakın. 35'lik adamlar nasıl bir ruh ortaya koyuyorlar. Futbolun her yoluna başvurarak üstelik. Bu arenalarda 18 yaşındaki adam da 40'ındaki adam da bir. Sizler mi profesyonel, onlar mı bir düşünün.
Akşam