18 Haziran 2020 16:03 | Son Güncelleme: 18 Haziran 2020 16:24

''Fatih Terim’e 3-5 yıl önce başkanlık teklif edildi''

Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski yöneticilerinden Serdar Güzelaydın, Lig Radyo Instagram hesabında çarpıcı açıklamalar yaptı. Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan’ın sorularını yanıtlayan Güzelaydın, Fatih Terim, Dursun Özbek, Yabancı Sınırı, Galatasaray’da görevde bulunduğu kısa dönem ve başında olduğu BİPSPOR organizasyonuna kadar birçok konuda önemli sözler sarf etti.

Yayın ihalesinin yapıldığı dönemde ülke futbolunun Avrupa 6.olduğunu söyleyen Serdar Güzelaydın, şu anda 10.sıraya düşüldüğünü, Türkiye’nin potansiyel olarak 500 milyon doların üzerinde bir futbol sevgisine sahip olduğunu, ancak bu pastayı elele verip büyütemediğini bildirdi. 

''Yabancı sınırlaması yanlıştır''

Yabancı sınırlamasının yanlış olduğunu ifade eden Serdar Güzelaydın, ülkenin 2005 ile 20015 arasında 10 oyuncu ihraç edip 49 milyon euro, yabancı sınırlamasının kaldırıldığı 2015-2020 yılları arasında ise 23 futbolcuyla 120 milyon euro civarında ihracat yaptığını söyledi. 

''Fatih Terim’e 3-5 yıl önce başkanlık teklif edildi''

Galatasaray’da sıkça konuşulan Fatih Terim’in başkan olması konusunda yaptığı değerlendirmede ise, bunun sadece genel kurul ve hoca tarafından karar verilebilecek bir durum olduğunu bildiren Serdar Güzelaydın, geçmiş yıllarda Terim’e bazı eski başkanların başkan olması için teklifte bulunduğunu söyledi. 

''Dursun Özbek G.Saray tarihinin en çok haksızlığa uğramış başkanıdır''

Eski başkan Dursun Özbek’in kulüp tarihinin en fazla haksızlığa uğramış başkanı olduğunu bildiren Güzelaydın “ bugün satılabilir dediğiniz her futbolcu Dursun Özbek zamanında alındı. 2018 Ocak’tan sonra alınmış ve satılabilen 1 oyuncu yok! Riva’dan G.Saray 1 milyar lira gelir elde etti. Ben demiyorum ki, Özbek tarihin en iyi başkanı. Ancak Ünal başkanın bıraktığı ekonomik ortam malumdu. Tam 49 oyuncu kontratı ile kulübü devraldı. İşi çok zordu. G.Saray tarihinin en fazla haksızlığa uğramış başkanıdır!” dedi.

''BIPSPOR ülkede son yıllarda yapılmış en büyük icattır''

2 yıl boyunca spor medyasında çok tartışılan BIPSPOR organizasyonu ile ilgili de konuşan SERDAR GÜZELAYDIN, yapılan işin çok önemli olduğunun altını çizdi. Güzelaydın: “ Günlük 21.000 liraya yapılan bir iştir. Dönemin Turkcell yönetiminin beklentisi iki yılda 350 bin abone iken, 1 milyon 800 bin aboneye (BIP MAGAZİN İLE BİRLİKTE) ulaştık. Birçok spor müdürünün biraraya gelip ülke sporunu, futbolunu tek elden yönettiğimiz iddia edildi. Biz bir güçbirliği yaptık. Sinerji oluşturduk. Eleştirilme sebebi, birçok değerli ismin orada birarada olup gündem belirlemesi idi. Ben spor medyasında yanyana gelemeyen adamları 3 yıl önce biraraya getirmedim ki; 15-20 yıl önce de biraraya getirmiştim. Derdim şuydu ‘menfaatleriniz ortak. Biraraya gelmelisiniz. Rekabetiniz içeride. Bir olmanız lazım’ dedim. Çağa uygun yayıncılık yaptık. Yapılan bir ticaretti, çok da iyi bir iş oldu. Daha da büyüyebilirdi. BIPSPOR ülkede son yıllarda yapılmış en büyük icattır.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU TOUR OF TÜRKİYE!
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer