04 Mart 2016 11:24 | Son Güncelleme: 04 Mart 2016 11:25

F.Bahçe maçı öncesi zemine şok gübreleme

Fenerbahçe'yi Akhisar deplasmanında zemin tehlikesi bekliyor. 3 haftalık bakıma rağmen düzelmeyen zemin, yağışla daha da bozuldu. Çimlere şok gübreleme yapıldı.

Fenerbahçe, pazar günü ligde Akhisar Belediyespor ile zorlu bir maça çıkacak. Sarı- Lacivertliler’in bu karşılaşma öncesi en büyük korkusu, 19 Mayıs Stadı’nın bozuk zemini nedeniyle sakatlık yaşanması. 

3 haftalık bakım çalışmalarına rağmen zemin hâlâ korkutucu bir halde. Bu yetmezmiş gibi yoğun yağmur, yeni serilen ve henüz kök tutmayan çimlere büyük zarar verdi. Sahanın birçok bölümünde çukurlar oluştu. Çalışanlar, yağmurdan kaynaklanan sorunları gidermek için zemine şok gübreleme yaptı. 

Daha sonra çimlerin iyice oturması için sahaya silindir girdi. Akhisar-Fenerbahçe maçından önce cumartesi günü Göztepe ile Yeni Malatyaspor da bu statta maça çıkacak. Yetkililer bu karşılaşmanın başka bir yere alınması için uğraşıyor.

‘Başka şehirde olmaz’

Stat müdürü Rıza Çakır’a göre zeminde şu anda bir sorun yok ve hafta sonuna kadar daha iyi duruma gelecek. Çakır, TFF Ege Temsilcisi Cim Ziraat Mühendisi Şevki Adalı’nın zemini inceleyerek futbola müsait olduğu yönünde rapor hazırladığını söyledi.

Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Fenerbahçe’nin talebine rağmen maçı kesinlikle Manisa’da oynayacaklarını söyledi. Eryüksel, “Zemin futbola müsait. Bir kez fedakarlık yapıp, Başakşehir mücadelesini Balıkesir’de oynadık. Fenerbahçe karşısında kesinlikle taraftarımız önünde olmak istiyoruz” dedi.

TFF’ye başvuru yapıldı

Sarı-Lacivertliler, maçı 19 Mayıs Stadı’nda oynamak istemiyor. Salı günü Manisa’ya giden idari menacer Hasan Çetinkaya zemini incelemiş ve durumun kötü olduğunu hem yönetime hem de teknik heyete bildirmişti. 

Fenerbahçe Yönetimi, dün Türkiye Futbol Federasyonu’na, zemin nedeniyle yaşanabilecek sakatlıklar olduğunun altını çizerek karşılaşmanın başka stada alınması yönünde başvuruda bulundu. TFF’nin konuyla ilgili bugün kararını vermesi bekleniyor.

Fanatik

 

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE
AÇIK BÜFE
Haluk Kesim