29 Mart 2016 18:34 | Son Güncelleme: 29 Mart 2016 18:35

FIFA’dan 4 kulübe ceza

FIFA Disiplin Kurulu, futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıdıkları gerekçesiyle Twente, Santos, Sint Truiden ve Sevilla takımlarına ceza verdi.

FIFA’dan yapılan açıklamaya göre, "kulübün işe alma ve transfer konularındaki bağımsızlığına 3. şahısların etkide bulunduğu" tespit edilen 4 takıma, para cezası verildi.

Bu doğrultuda, Hollanda’nın Twente kulübü 185 bin, Brezilya’nın Santos kulübü 75 bin, Belçika’nın Sint Truiden kulübü 60 bin ve İspanya’nın Sevilla kulübü 55 bin İsviçre frangı para cezası aldı.

Twente, Santos ve Sevilla’nın, Uluslararası Transfer Eşleştirme Sistemi’nde (ITMS) yer alması gereken zorunlu bilgileri girmediği de ifade edildi. Ayrıca 4 ekip de uyarıldı.

Diğer Haberler

BOSPHORUS CUP’IN 25. YILINDA TARİH TEKERRÜR ETTİ
CUMHURBAŞKANLIĞI 7. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI'NDA ZAFER KUPASI SAHİBİNİ BULDU
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası 18 Ekim’de
Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları'nda bayram coşkusu! İstanbul Boğazı'nda “Kurtuluş Kupası” heyecanı
CANLI DİNLE
TEK BAŞINA
Cem Dizdar