10 Ocak 2017 12:53 | Son Güncelleme: 10 Ocak 2017 12:58

FIFA'dan devrim gibi Dünya Kupası kararı!

FIFA, devrim gibi bir karara imza attı ve 2026'dan itibaren Dünya Kupası'na 48 takımın katılmasını onadı.

FIFA, devrim gibi bir karara imza attı ve 2026'dan itibaren Dünya Kupası'na 48 takımın katılmasını onadı. Karar oybirliğiyle alınırken, 2026'dan itibaren Dünya Kupası'na 48 takım katılacak ve 3'er takımlı toplam 16 grup olacak.

Son değişiklik 98'de!

Bundan önceki değişiklik ise Fransa '98 öncesi yapılmış ve Dünya Kupası'ndaki takım sayısı 24'ten 32'ye çıakrılmıştı.

Infantino açıklamıştı

FIFA Başkanı Gianni Infantino daha önceden, 32 takımın katıldığı Dünya Kupaları'nda 2026'dan itibaren 48 takımın yer alması yönünde planları olduğunu açıklamış, bu sözler tüm spor kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Avrupa Şampiyonası da değişmişti

Hatırlanacağı üzere 16 takımla oynanan Avrupa Şampiyonası da EURO 2016 itibariyle 24 takıma çıkarılmış hatta Milli Takımımız bu artış sayesinde Fransa'daki turnuvaya katılmıştı. Dolayısıyla Dünya Kupası'na katılım şartları da ciddi anlamda kolaylaşmış oldu.  


Fanatik

 

Diğer Haberler

Bosphorus Cup 25. yılını kutluyor
CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN
Ümit Metin Yıldız