25 Aralık 2015 14:29 | Son Güncelleme: 25 Aralık 2015 14:30

FIFA'nın eski başkan yardımcısı gözaltına alındı

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında İsviçre'de gözaltında alındıktan sonra Uruguay'a iade edilen eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo, adının karıştığı diğer yolsuzluk operasyonu kapsamında ülkesi Uruguay'da da gözaltına alındı.

Uruguay basınında yer alan haberlere göre, FIFA'daki yolsuzluk  operasyonu kapsamında gözaltında tutulan 83 yaşındaki Figueredo'nun, geniş  kapsamlı başka bir yolsuzluk operasyonu kapsamında Uruguay'a getirilerek,  gözaltına alındığı belirtildi. 

Mahkemeye çıkarılan Figueredo'nun avukatının, yüksek yaşı nedeniyle  müvekkilinin ev hapsinde tutulmasını talep ettiği kaydedildi. Şantaj ve kara para  aklama suçlamalarıyla yargılanan Figueredo'nun, suçlu bulunması halinde 2 ile 15  yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor. 

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te  gözaltına alınan 7 üst düzey FIFA yetkilisi arasında yer alan Figueredo'nun,  yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında ABD ve Uruguay tarafından iadesi  talep edilmişti. İsviçre Adalet Bakanlığı, iki talebi de onaylamasına rağmen  Figueredo, ABD'ye gitmeyi reddederek, ilk olarak ülkesinde yargılanmayı tercih  etmişti. 

Bir dönem Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nda (CONMEBOL) da  asbaşkanlık ve başkanlık görevlerini yürüten Figueredo'nun, Copa America'nın  sponsorluk anlaşmalarında milyonlarca dolar rüşvet aldığı öne sürülüyordu.

Diğer Haberler

BOSPHORUS CUP’IN 25. YILINDA TARİH TEKERRÜR ETTİ
CUMHURBAŞKANLIĞI 7. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI'NDA ZAFER KUPASI SAHİBİNİ BULDU
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası 18 Ekim’de
Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları'nda bayram coşkusu! İstanbul Boğazı'nda “Kurtuluş Kupası” heyecanı
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı