28 Temmuz 2020 17:19 | Son Güncelleme: 28 Temmuz 2020 17:23

''Forvet, stoper gibi 2-3 transferde elimiz açık olacak''

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, AA Spor Masası'nda açıklamalarda bulundu. Çebi, transferden kulübün ekonomik durumu ve Bırakmam Seni' kampanyasına kadar birçok konuya değindi.

Çebi’nin açıklamaları şu şekilde:

“CAMİA ÖZE DÖNÜŞ BASKISI YAPIYORDU. BU NEDENLE SERGEN HOCA’YI SEÇTİK”

“Abdullah Avcı ayrılığın doğru olacağını düşündü ama kararı yönetime bıraktı. Biz de bu kararın doğru olacağını düşündük ve Sergen Hoca'yı göreve çağırdık. Öze dönmek istiyorduk ve camia da bu yönde bize baskı yapıyordu. Bu nedenle Sergen Yalçın'ı seçtik.

“13. SIRADAN 3’E ÇIKMAK BAŞARIDIR”

13. sıradan 3'e çıkmak bir başarıdır. Şampiyon olamamak da mutsuzluk kaynağıdır. Abuk subuk puanlar kaybettik, o kayıplar olmasa şu an şampiyonduk.

“2-3 YARATICI YABANCI İSTİYORUZ”

Hocamızla aramızda problem yok. İkimiz de kuracağımız takımda 2-3 yaratıcı yabancı istiyoruz. Almanya'dan gençler istiyoruz. Altyapımızdan gençler istiyoruz. Altyapımızdan çıkartabileceğimiz çok isim yok. Bu bizim için talihsizlik ve altyapıyı da geliştireceğiz.

ALTYAPI KONUSU

Beşiktaş altyapısında yapabilecek çocuk yoksa zorla genç oynatamazsınız. Altyapıda 3-5 sene içinde oluşmamış çocukları oluşturacağız. Şu an 3-5 gencimiz var, kalecimiz muhteşem.

“SERGEN HOCA İNŞALLAH EMEKLİLİĞİNİ BURADA YAPAR”

Sergen Yalçın, Beşiktaş için 'Tehlike anında camı kırın' şeklinde bir teknik adam olmasın. Sergen Hoca, bir ömrünü Beşiktaş'ta geçirsin. İnşallah sağlığı, sıhhati müsaade eder, başarılı olur ve emekliliğini burada yapar.

“GELEN GELİRLER SADECE FAİZİ KARŞILIYOR”

Bankalar Birliği'ne diyoruz ki 'İki yıl bizden para almayın'. Bizden faiz alıyorlar, 450 Milyon TL sadece faiz ödemesi var. Gelen gelirler sadece faizi karşılıyor. Şu an gider çok. Bütçeyi 60 milyondan, 30 milyona indirelim ki faiz borcunu ödeyelim.

“KAMPANYA BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI AMA UMUTLUYUM”

Bırakmam Seni kampanyası beklentileri karşılamadı ama umutluyum. Bazıları kampanyanın herkese ulaşmadığını söylüyor ancak her Beşiktaşlı biliyor, daha ne olacak? Şimdi pazartesiden itibaren iş insanları ile görüşeceğiz.

Yönetim olarak 'Bırakmam Seni' kampanyasına 10 milyon TL bağışlama kararı aldık.

HÜSEYİN YÜCEL’E CEVAP

Eski yönetici Hüseyin Yücel, 'Her yönetici 1 milyon Euro versin, borç kapanır' dedi. Ben de kendisini aradım ve 'Madem öyle neden siz vermediniz de burada insanları 6 ay parasız bıraktınız' dedim.

“AYIN 9’UNDA TV PROGRAMI YAPACAĞIZ”

Beşiktaş gibi koca çınar yok olursa, Allah göstermesin ama hepimiz çok üzülürüz. Ayın 9'unda TV programı yapacağız. İş insanlarını arayacağız. Tahmin ediyorum bu kampanya bittiğinde hedeflerimize ulaşacağız. Az seviyede başladık ama bağışlar artacak.

Gelecek sezon şampiyon olacağız.

BURAK YILMAZ’IN TRANSFERİ

Burak Yılmaz Lille'e gitmek istiyor, şu anda detayları konuşuyoruz.

“BAZI FUTBOLCULAR YÜKSEK MAAŞ ALIYOR”

Bazı futbolcular yüksek maaş alıyor. Bize bu rakamlar ağır geliyor. Emeklerine saygısızlık yapmıyorum. Demek ki yöneticiler de o gün öyle takdir etmiş ancak benim ekonomim bunu kaldıramıyor.

“2-3 TRANSFERDE ELİMİZ AÇIK OLABİLİR”

Forvet, stoper gibi 2-3 transferde elimiz açık olabilir ama onun haricinde öyle olmayacak.

“BEŞİKTAŞ NE DURUMDAYSA FENERBAHÇE VE GALATASARAY DA AYNI KONUMDA”

Beşiktaş şu an ne durumdaysa Fenerbahçe ve Galatasaray da aynı konumda. Birbirimizden farkımız yok. Aynı ölçülerde hareket edersek, kulüpleri zarara sokmayız ve eşit şartlarda mücadele ederiz.

“CANER VE GÖKHAN BİZİM ŞARTLARIMIZLA GELİYORLARSA MUTLU OLURUZ”

Caner Erkin ve Gökhan Gönül kalmak istiyorlarsa şartlarımız belli. O şartlarda geliyorlarsa mutlu oluruz.

“TRABZONSPOR’UN ALACAĞI CEZAYLA AVRUPA’YA GİTMEK İSTEMEYİZ”

Biz keşke ikinci olabilseydik. Trabzonspor'un alacağı ceza ile Avrupa'ya giden bir takım olmayı Beşiktaş arzulayamaz. Beşiktaş çok farklı bir camia. Süleyman Seba, şampiyonluk uçağında başka takım futbolcusu var diye 'Sevinmeyin' diyen bir başkandı.

“UEFA FUTBOLCU SENDİKASI OLMUŞ”

UEFA, futbolcu sendikası olmuş ve bundan rahatsızım. Kontratları anladık da pandemi başlamış, dünyada yer yerinden oynamış, insanlar aylarca sokağa çıkamamış. Futbolcular 'Bize ne?' diyor da dönün tribüne bakın, taraftar mı var?

“ELNENY NEDEN GİTMEDİ?”

Elneny neden gitmedi çocuk? Mart, Nisan, Mayıs ödemesi yapamadık çünkü kasamıza giren para yok.

“BAĞIŞ KAMPANYASIYLA LJAJIC VE N’KOUDOU’NUN BONSERVİSİNİ ÖDEYECEĞİZ”

Bağış kampanyasıyla geçen senenin bonservislerini ödüyoruz. Ljajic'in 4,5 milyon Euro'luk, N'Koudou'nun 4 milyon Euro'luk bonservisi duruyor. Restaurantlarda olur ya 'Ben yedim babam ödesin' durum aynen öyle.

“BİRİ ÇIKIP ‘SENDEN DAHA İYİ YÖNETECEĞİM’ DERSE SEÇİME GİDERİM”

Eğer biri çıkıp, 'Ben adayım, sen kazayla geldin ve senden daha iyi Beşiktaş'ı yöneteceğim' derse seçime giderim. Eski yönetimden bazıları sürekli troll hesaplar, sürekli toplantılar... Nedir derdiniz, beni indirmek mi? O zaman neden gittiniz?

“BU SEZON SÜPER LİG’DE KÜME DÜŞME KALDIRILSIN”

Bu sezon Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılmasını istiyorum.

“SERGEN HOCA, ATIBA’NIN KALMASINI İSTİYOR”

Sergen Hoca, Atiba'nın kalmasını istiyor. Erdal Torunoğulları kendisiyle görüşecek. Umarım el sıkışırlar.”

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE