05 Nisan 2016 10:33 | Son Güncelleme: 05 Nisan 2016 10:35

Galatasaray - Fenerbahçe derbisine gündüz itirazı!

Federasyon, 28 ve 29. haftanın fikstürünü açıklasa da ertelenen G.Saray-F.Bahçe maçının saatini belirlemedi. Bu da soru işaretlerini artırdı.Galatasaray “Gündüz oynanacak” söylentileri üzerine önce TFF ardından da İl Güvenlik Kurulu ile görüştü ve akşam oynamakta ısrar etti.

Terör saldırısı ihbarı nedeniyle ertelenen ve 13 Nisan 2016’da oynanacağı açıklanan TT Arena’daki Fenerbahçe derbisinin ‘gündüz’ oynatılacağı yönünde duyumlar alan Galatasaray Kulübü harekete geçti. TFF’nin, 28. ve 29. haftanın fikstürünü açıklamasına karşın halen Galatasaray-Fenerbahçe maçının saatini duyurmaması üzerine sarı kırmızılılar bu konuda temaslarda bulundu. G.Saray yönetimi, derbinin gündüz oynanacağına dair geçen hafta çıkan iddialar üzerine önce TFF ardından da İl Güvenlik Kurulu yetkilileri ile görüştü.

“AMAÇ GÜN IŞIĞINDAN FAYDALANMAK”

Sarı kırmızılılar, derbinin hafta içinde gündüz oynatılması halinde mesai saatlerine denk gelecek olması nedeniyle tribünlerin boş kalma riskini düşünerek akşam saatlerinde ısrarcı oldu. İlk temasın kurulduğu Futbol Federasyonu, böyle bir ihtimali düşünmediklerini belirtip, “Kararı İl Güvenlik Kurulu verecek” dedi. Kurul ile temasa geçen Galatasaray'a, “Gün ışığından yararlanmak için maç biraz erken bir saatte oynanabilir” yanıtı verildi. Yönetim, maç saatinin kendi talepleri doğrultusunda belirlenmesi için girişimlerini sürdürüyor. 

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe maçının gündüz oynatılması ihtimaline karşı çıkarken Türkiye’de son yıllarda sadece 1 derbi müsabakası akşam saatlerinde oynanmadı. O da 21 Eylül 2003 tarihinde Olimpiyat Stadı'nda yapılan Galatasaray-Fenerbahçe maçı idi. 2-2 sona eren derbi, saat 16.10’da başlamıştı.

Hürriyet

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN