
UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu’nun Galatasaray ile yapılan FFP anlaşmasını yeniden incelemeye alacağını açıklaması bomba etkisi yaptı. Spor Hukukçusu Avukat Emin Özkurt, UEFA’nın bu kararının Başkan Mustafa Cengiz’in belirttiği gibi rutin bir prosedür olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
BEKLENMEYEN BİR DURUM
“Beklenmeyen bir gelişme oldu. UEFA ilk kez yapılan anlaşmayı tekrar değerlendirmeye alıyor. Haziran ayında FFP ile ilgili PSG, Milan, Maccabi Tel Aviv, F.Bahçe ve Trabzon’un da aralarında olduğu 12 kulüpten sadece Galatasaray Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. G.Saray’ın durumu Milan’a değil, Maccabi’ye benziyor. Şu aşamada Sarı-Kırmızılılar’ın önünde 4 ihtimal bulunuyor.”
CEZA RİSKİ YOK DİYEMEM!
“1-UEFA, “Biz yeniden değerlendirdik, imzalanan anlaşma adil ve yerinde bir anlaşma. Uygulanmaya devam edecek” diyecek. 2-Disiplin Kurulu, Araştırma Kurulu’nun inceleme talebini reddedecek. 3-İnceleme yapıp, anlaşmayı değiştirecek. 4-Tekrar gözden geçir diye başmüfettişe gönderecek. Bu nedenle risk yoktur, rutin demek yanlış olur.
(Star)