27 Şubat 2020 17:44 | Son Güncelleme: 28 Şubat 2020 09:16

''Galatasaray için göreve her zaman hazırız''

Turgay Kıran, Lig Radyo'da Merih Önal'a gündeme dair çok özel açıklamalarda bulundu.

İşte Turgay Kıran'ın gündeme dair çok özel açıklamaları...

''GALATASARAY'IN GERÇEK SAHİBİ GENEL KURULDUR''

Genel kurul kurul üyesi bir birey olarak, genel kurulda ibra olmamış bir başkan ve yönetimi başarılı bulmuyorum. Tüzük gereği yapılması gerekenleri yapması gerekir. Bir taraftar olarak baktığımda ise futbol tarafında alınan sonuçlarla başarılı görüyorum fakat Galatasaray sadece futbol kulübü değil. Ben sayın başkandan böyle büyük bir camianın geleneklerini kullanmasını beklerim. 15 yıldan beri başkanlar Galatasaray'ı tanımadan geliyorlar. Hal böyle olunca geçmişten gelen yazılı olmayan örf ve adetleri bilmeden geldikleri için sıkıntı yaratıyorlar. Bu sıkıntıda bölünmelere sebebiyet veriyor. Mustafa benim kardeşim fakat camiayı toparlaması gerekiyor. Yani taraftarlığı alarak genel kurula rest çekmek doğru değil. Galatasaray, taraftara 'mal olmuş' bir camiadır fakat gerçek sahibi genel kuruldur.
 
''ALİ KOÇ...''

Ali Koç, tanıdığım bilgili kültürlü beyefendi bir kişiydi. Başkan olduktan sonra ise biraz daha taraftar kılığına girip negatif enerji veriyor. Durum böyle olunca Mustafa Cengiz de karşılığını veriyor ve 2 kulübe yakışmayan karşılıklı açıklamalar meydana geliyor. Açıkçası ben Ali Koç başkandan daha çok birleştirici açıklamalar beklerdim.

''FATİH TERİM'İN HIRSI VE EGOSU...''

Fatih Terim benim kardeşimdir. Fakat kendisine sarılan 4 gün sonra bir sıkıntı çıkarıyor. Fatih'in hırsını ve egosunu çekemiyorlar. Fatih Terim'in istatistiklerine bakın ne kadar başarılı olduğunu göreceksiniz zaten bunu bilmeyen yok. Halbuki bu hırsın egonun çekilmesi gerekiyor. Çünkü futbol takımı bir lokomotif ve Fatih Terim başındayken başarılı. Bu egoda bana gayet normal fakat sonradan gelmiş bu son 3 başkan bununla baş edemiyor ancak buna Galatasaray için göz yummak zorundasınız. Fatih Terim'in istediği kadroyu kursaydınız dahada başarılı olurdu.

''FENERBAHÇE MAÇINDAN SONRA...''

Fenerbahçe maçından sonra Fatih Terim'i arayıp tebrik ettim. Aynı tebriğide Mustafa Cengiz'e yapmak istedim fakat bi rtanesinden cevap alırken bir tanesinden cevap alamadım. Fatih hoca ile maç sonrasında çok güzel konuştuk fakat Başkan sadece mesaj ile bir el işareti yapmış herhalde teşekkür etmek istemiş ama Galatasaraylılık bu değil. Örf adetlerimiz böyle değil bizim. Çünkü biz onların ağabeyleriyiz ve bize saygı göstermek durumundalar. Biz onlardan önce kulüpte görev aldık. 

''ARDA TURAN, MUSTAFA CENGİZ'E SAYGISIZLIK MI YAPMIŞ?''

Arda Turan alt yapıdan çıkmış ve Barcelona'da oynamış ve daha sonrasında her oyuncunun yaşayabileceği bir süreci yaşamış ve geriye gitmiştir. Bunun çok güzel bir örneği var Fenerbahçe, Emre'ye sahip çıktı ve kaç yaşında kulüpte görev alıyor. Sebebi çok basit takımın ağabeyi rolünü üstleniyor. Fatih istediyse gelmesi gerekirdi açıkçası ben olsam kesinlikle ret etmem. Ayrıca geçmişte Mustafa Cengiz'e mi saygısızlık yapmış. Hayır! Fatih Terim'e bir tepkisi vardı. Arda bugün gelemesede çok net söylüyorum futbolu Galatasaray'da bırakacaktır.

''GALATASARAY 4 TAKIM İLE ŞAMPİYONLUK YARIŞI İÇERİSİNDE''

Ben zaman zaman Fatih'i unutup Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında geri planda kaldığını düşünüyorum fakat kendisinden de özür diledim ve şampiyonluk yarışında önde gördüğümü belirttim. Başakşehir, Trabzonspor ve Sivas ile birlikte Galatasaray bu 4 takım ile şampiyonluk yarışı içerisinde. Bu diğer 3 takımıda oldukça başarılı bulduğumu belirtmek istiyorum.

''GALATASARAY İÇİN GÖREVE HAZIRIZ''

Bu yönetimden sonra artık Galatasaray'ın örf adet ve gelenek göreneklerini bilecek ve buna göre hareket edecek bir başkan ve yönetimi olması gerekir. Galatasaray'da eski ağabeylerden bir tanesinin başkanlığa gelip yönetimde de deneyimli isimlerin olması ve eski adetlerin geri gelmesi gerekir. Şuan seçim devresi olmadığı için bir şey söylemek mümkün değil fakat Galatasaray için her zaman göreve hazırız.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE