10 Ağustos 2016 10:11 | Son Güncelleme: 10 Ağustos 2016 10:12

Galatasaray, Trabzonspor'un kasasını doldurdu!

Sarı kırmızılılar, son 5 sezonda Trabzonspor’dan aldığı oyuncular için yaklaşık 14 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek, Karadeniz kulübünün kasasını sıcak tuttu. Galatasaray son olarak Cavanda için 1.8 milyon Euro ödeyecek.

Galatasaray, mali sıkıntı içerisindeki Trabzonspor’a adeta deva oldu... Bordo mavililerden 7. transferini Cavanda ile yapan Galatasaray, son 5 sezonda bordo mavililere 14 milyon Euro bonservis ödedi! Temmuz 2011’de Selçuk İnan transferiyle Trabzonspor jenerasyonunu kadrosuna katmaya başlayan G.Saray, sadece Selçuk ve Ceyhun Gülselam’ı bedelsiz aldı. Sarı kırmızılı kulüp buna karşın 4 bordo mavili oyuncu için kasasından yaklaşık 14 milyon Euro çıkardı.

İLK BONSERVİS BAYTAR’A ÖDENDİ

Bordo mavililer, G.Saray’dan ilk bonservisi Engin Baytar transferiyle aldı. G.Saray, Engin için 1.1 milyon Euro ödedi. G.Saray, 1 yıl sonra Trabzon’un gönderdiği Umut Bulut’u Toulouse’dan alıp kadrosuna kattı. Kulüp, kısa bir süre sonra ise, 5 milyon Euro karşılığında Burak Yılmaz’ı renklerine bağladı. 

Anlaşma gereği bir sonraki satıştan yüzde 25 pay talep eden Trabzonspor, geçen sezon 8 milyon Euro’ya Çin’e transfer olan Burak’tan 2 milyon Euro daha kazandı.

OLCAN’A 4, CAVANDA’YA 1.8 MİLYON

İki sezon aradan sonra bu kez Olcan Adın’a kancayı atan Aslan, Trabzonspor’a 4 milyon Euro benservis bedeli ödedi. Geçen sezon gösterdiği performansla dikkat çeken, ancak disiplin sorunu nedeniyle Ersun Yanal’ın kadroda düşünmediği Cavanda’ya talip olan G.Saray, zincirin son halkasını 1.8 milyon Euro ödediği Belçikalı ile tamamladı. Böylece G.Saray’ın kasasından Trabzon’un kasasına son 5 sezonda 4 oyuncu satışıyla yaklaşık 14 milyon Euro girmiş oldu.

Hürriyet

Diğer Haberler

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden 24 TV ve Lig Radyo’ya Ödül
Gençlerbirliği Başkanı Arda Çakmak: Büyüklere kök söktüren camiayız
Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır'dan Fenerbahçe maçı öncesi güçlü mesaj
CUMHURBAŞKANLIĞI 7. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI 23 NİSAN’DA START ALIYOR
CANLI DİNLE
AÇIK BÜFE
Haluk Kesim