15 Haziran 2017 15:42 | Son Güncelleme: 15 Haziran 2017 15:49

Galatasaray'ın Riva arsası ihalesini kazanan belli oldu

Galatasaray'ın Riva arazisi ihalesini Fema İnşaat ve KLV İnşaat ortaklığı kazandı. Toplam satış geliri 3,1 milyar TL olarak açıklandı.

Galatasaray'ın Riva arazisi ihalesini Fema İnşaat ve KLV İnşaat ortaklığı kazandı. Toplam satış geliri 3,1 milyar TL olarak açıklandı.  


Mali sorunları ile gündemde olan Galatasaray Spor Kulubü’nün en büyük gelir umudu olan Riva arsasının büyüklüğü 1 milyon metrekarenin üstünde. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokole göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak.


Galatasaray'ın kasasına girecek para


Şirket payı %38 (1 milyar 178 milyon TL) olacak. 1 milyar 178 milyon TL’ nin %80’i olan 942 milyon TL Galatasaray’ın kasasına girecek. %20’si ise Emlak Konut’un olacak.


İhalenin ardından Galatasaray hisselerinde yüzde 10’luk bir artış yaşandı.


Eko-Köy projesi


EMLAK Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan Eko-Köy projesi olması için de çalışma yaptı. Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Köy ve doğa yaşantısının harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli maddeler eklenecek. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı.

Diğer Haberler

Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları İstanbul-Samsun Açık Deniz Yarış Etabı Sona Erdi
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları Samsun etabı başladı! Yelkenciler Bandırma Vapuru'nun izinde
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Samsun Etabı Başlıyor
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu 2025'i Wout Poels kazandı
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ