25 Mart 2019 16:18 | Son Güncelleme: 25 Mart 2019 16:19

''Hukuki mücadelemize tüm alanlarda girişecek ve sürdüreceğiz''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "tarihi ibra şokunun" ardından basın toplantısında mahkeme kararı aldıklarını söyledi.

Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunda, başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönem faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Galatasaray'da "zorunlu seçim" kararı ile sonuçlanan mali genel kurulunun ardından başkan Mustafa Cengiz basın mensuplarının karşısına çıktı. Cengiz, hukuki olarak gerekli hamleleri yapacaklarını belirterek mahkemeye gideceklerini söyledi.

Cengiz, şampiyonluk yolunda bu tartışmaların hatalı olduğunu belirtirken, "Cumartesi günü kamuoyunda ve Galatasarayımızda çok tartışma yaratan bir genel kurulu tamamlamış bulunuyoruz. Başlangıcında huzur ve bütünlük içinde başlayan genel kurulumuzun aynı şekilde devam ederek bu tartışmalara mahal vermeyecek şekilde neticelenmesini arzu ederdik, fakat maalesef öyle olmadı. Yönetimimiz süresince mali anlamda genel kurul üyelerimizin de tasvip ettiği yadsınamayacak başarılara imza attık. Bu mali başarıların ardından yapılan idari reformların olduğuna hiç kuşku yoktur. Camiamız için çok önemli olan mali başarının sürdürülebilmesi için kritik öneme sahip şampiyonluklara yürüdüğümüz bu süreçte bu tartışmaların camiamıza vereceği muhtemel zararların bilinciyle tüm kamuoyuna iktidal çağrısı yapıyorum. Yarattığımız sinerjinin, bu doğrultuda yönlendirilmesini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZ GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ, HUKUKİ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ"

Genel kurulun kararını mahkemeye taşıyacaklarını söyleyen Mustafa Cengiz, "Bu bağlamda, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak ben, bana oy veren, vermeyen herkesin başkanıyım. Bu an itibariyla, Galatasaray'ın yüce menfaatleri ve Galatasaray'ın korunması adına gereken her şeyin yapılacağından camiamızın hiçbir endişesi olmasın. Her türlü önlem alınacaktır. Biz görevimizin başındayız. Son genel kurulda haksız ve tartışmalı kararlara karşı hukuki mücadelemize tüm alanlarda girişecek ve sürdüreceğiz. Tüm Galatasaraylılar müsterih olsun, emanetiniz emin ellerdedir" dedi.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE