01 Mayıs 2017 15:18 | Son Güncelleme: 01 Mayıs 2017 15:22

İspanya'yı karıştıran transfer sözleşmesi

Isco, 2013'te Malaga'dan Real Madrid'e 27 milyon Euro'ya gitmişti. Sözleşmedeki "La Liga şampiyonluğu için 1 milyon Euro bonus" maddesi Real Madrid şampiyon olamayınca devreye girmedi. Barcelona ile çekişen Real Madrid, son hafta Malaga'ya gidecek ve bu bonus bu maçı iyice ilginç hale getiriyor

Malaga, 2013 yazında Isco Alcarcon'u 27 milyon Euro'ya Real Madrid'e gönderirken sözleşmesine "Her La Liga şampiyonluğu için 1 milyon Euro bonus" maddesi konulmuştu. Bu madde beş yıl süreyle geçerliydi. Yani gelecek sezon sonunda devre dışı kalacak olan bu bonus, bugün İspanya'da ciddi bir tartışma konusu. Çünkü Malaga son hafta Real Madrid'i konuk edecek. Ve Real Madrid ile Barcelona şampiyonluk için kıyasıya bir yarış içerisinde... İki takımın puanları eşit ama Real Madrid'in bir maçı eksik. Diğer bir deyişle Barcelona kalan üç maçını kazansa bile, Real Madrid'in dört maçında bir beraberlik hakkı var.
 
Son  haftaya takımlar kaç puanla gelecek bilinmez ama bir gerçek var: Real Madrid'in şampiyon olması durumunda Malaga'nın kasasına Isco'nun satışındaki sözleşme gereği 1 milyon Euro girecek. Diğer bir deyişle, yenilmek belki de yenmemek Malaga'ya 1 milyon Euro kazandrabilir.
 
Malaga'nın sahibi Al Thani ve teknik direktörü, eski Real Madridli Michel'in geçtiğimiz haftalarda Real Madrid'in şampiyon olması yönündeki demeçleri de bu bonus maddesinin oluşturduğu tartışma ortamını körüklüyor.

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN
Erke Tümer ve Sarper Can Ayaz