12 Temmuz 2017 15:14 | Son Güncelleme: 12 Temmuz 2017 15:15

Lyon maçındaki olaylar nedeniyle UEFA'ya ifade verilecek

Lyon maçında çıkan olaylar nedeniyle Başkan Orman ve yönetici Yazıcıoğlu Cenevre’de sözlü ifade verecek.

13 Nisan’da Fransa’da oynanan Lyon-Beşiktaş maçında güvenlik güçlerinin yetersizliği nedeniyle seyircilerin sahaya girmesi ve maçın uzun bir süre başlayamaması sonucu çıkan olaylar için UEFA şu açıklamayı yapmıştı:

"UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Beşiktaş’ın katılma hakkı kazandığı ilk turnuvada 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi kararı aldı. Men cezası 2 yıllık deneme süreci boyunca ertelendi ve kulübe 100 bin Euro para cezası verildi. Bu erteleme benzer olayların yaşanması durumunda kaldırlıcak ve 1 yıl ceza devreye girecek. Beşiktaş’a verilen ceza meşale yakılması, sahaya yabancı madde atılması ve tribünlerin taşkınlık yapması gerekçeleriyle uygulandı."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Hukuk İşlerinden Sorumlu yönetici Şafak Mahmut Yazıcıoğlu bu olay nedeniyle yarın sabah İsviçre’nin Cenevre kentinde UEFA Disiplin Kurulu’na sözlü olarak ifade verecek.

Diğer Haberler

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden 24 TV ve Lig Radyo’ya Ödül
Gençlerbirliği Başkanı Arda Çakmak: Büyüklere kök söktüren camiayız
Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır'dan Fenerbahçe maçı öncesi güçlü mesaj
CUMHURBAŞKANLIĞI 7. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI 23 NİSAN’DA START ALIYOR
CANLI DİNLE
TEK BAŞINA
Cem Dizdar