08 Eylül 2016 13:19 | Son Güncelleme: 08 Eylül 2016 13:20

Manisasporlu Bakaki İslamiyeti seçti

TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'da forma giyen Kongolu futbolcu Constantin Bakaki, müftülükte düzenlenen törenle Müslüman oldu.

TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'un Kongolu futbolcusu Constantin Christ Olsen Bakaki, Manisa İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde Müslüman oldu.

Manisaspor Kulübünden yapılan açıklamada, Bakaki'nin, daha önce Manisa Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediği bildirildi. Bakaki'nin başvurusu nedeniyle Manisa İl Müftülüğünde ihtida töreni yapıldı. Törene, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ile kulüp yöneticileri ve futbolcunun menajeri Gökhan Bağcılar da katıldı.

Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin ve duaların okunduğu törende Bakaki, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirdi.

Bilal adını alan futbolcuya müftü Cihan ihtida belgesi ve Fransızca yazılmış Kur'an-ı Kerim meali hediye etti.

Kongolu futbolcu, uzun süredir İslamiyeti araştırdığını ve kendisine Müslümanlığı nasip ettiği için Allah'a şükrettiğini söyledi.

AA

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 7. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI'NDA ZAFER KUPASI SAHİBİNİ BULDU
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası 18 Ekim’de
Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları'nda bayram coşkusu! İstanbul Boğazı'nda “Kurtuluş Kupası” heyecanı
Abdullah Avcı: ''Fenerbahçe beni istediğinde ben Fenerbahçe'nin hocası olmak çok istemiştim!''
CANLI DİNLE
AÇIK BÜFE
Haluk Kesim