12 Aralık 2019 15:22 | Son Güncelleme: 13 Aralık 2019 00:58

Medipol Başakşehir tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 6. hafta maçında Almanya ekibi Borussia Mönchengladbach ile temsilcimiz Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Borussia-Park'ta oynanan mücadeleyi Başakşehir, 2-1 kazandı ve UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamladı.

Gladbach, 33. dakikada Marcus Thuram'ın golüyle 1-0 öne geçti. Medipol Başakşehir adına beraberlik golünü atan isimse 44. dakikada İrfan Can Kahveci oldu. Başakşehir'e turu getiren golü 90. dakikada Enzo Crivelli attı.

Başakşehir, bu sonucun ardından 6 maç sonunda topladığı 10 puanla grubu ilk sırada bitirdi. Grubu üçüncü bitiren Gladbach ise 8 puan topladı.

Grubun diğer maçında Roma ile Wolfsberger 2-2 berabere kaldı.

BAŞAKŞEHİR 11'İNDE 3 DEĞİŞİKLİK

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 6. ve son hafta maçında Alman temsilcisi Borussia Mönchengladbach'a konuk olan Medipol Başakşehir, grupta son oynadığı Roma karşılaşmasına göre 3 değişikle sahaya çıktı.

Turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Okan Buruk, sakatlıkları bulunan Martin Skrtel ve Fredrik Gulbrandsen ile Okechukwu Azubuike'nin yerine Junior Caiçara, Eljero Elia ve Danijel Aleksic'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Buruk, ilk 11'ini Mert Günok, Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy, Mehmet Topal, İrfan Can Kahveci, Visca, Aleksic, Elia ve Crivelli'den oluşturdu.

NİHAT ÖZDEMİR VE ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNDE

Borussia Mönchengladbach ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de tribünden takip etti. Özdemir ve Güneş mücadeleyi İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte izledi.

Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan'ın davetlisi olarak Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen milli futbolcular Kaan Ayhan ve Kenan Karaman da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

BORUSSIA-PARK TIKLIM TIKLIM

 

Borussia Mönchengadbach ile Medipol Başakşehir arasında oynanan kritik mücadeleye futbolseverler ilgi gösterdi. Soğuk havaya rağmen Borussia Park'taki tribünlerin tamamına yakını doldu.

Yaklaşık 300 Türk taraftar da kendilerine ayrılan yerde turuncu-lacivertli takıma destek verdi.

İLK GOL GLADBACH'TAN

Mücadeleye temsilcimiz Başakşehir, tedbirli başladı. Gladbach ise topa sahip olup, oyunun kontrolünü elinde tuttu. Dikkatli ve kademeli kalan Başakşehir savunması, hızlı ve direkt hücumlarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. Duran toplar ve uzaktan şutlarla gol aranan ilk bölümün ardından, maçın ilk büyük tehlikesini ev sahibi Gladbach yakaladı. 24. dakikada üst üste ataklar yapan Gladbach, Hermann'ın sağ kanattan altıpas içerisine kestiği top Epureanu'ya çarptı ve top kaleye yakın bir mesafeden kornere gitti.

Mücadeledeki ilk golü 33. dakikada Marcus Thuram attı. Sağ kanattan ceza sahası içine giren Hermann'ın altıpas içerisine yerden sert kestiği topa Thuram, basit bir dokunuş yaptı ve top ağlarla buluştu.

İRFAN CAN'DAN MUHTEŞEM GOL

Golden sonra Başakşehir, daha fazla topa sahip olmaya ve Gladbach kalesine yüklenmeye başladı. Golden sonraki 11 dakikalık baskıda Gladbach savunmasını aşamayan temsilcimiz, 44. dakikada İrfan Can Kahveci'nin kaleye çok uzak mesafeden çektiği şut ile eşitliği sağladı.

Gael Clichy'nin getirdiği topla kaleye yaklaşık 27-28 metrelik mesafede topla buluşan İrfan Can Kahveci, topu sol ayağına alıp sert ve falsolu bir vuruş yaptı. Gladbach kalecisi Sommer topa dokunduysa da ağlara gitmesine engel olamadı. Bu golle birlikte ilk devre 1-1 sona erdi.

VISCA VE ELIA ÖNE ÇIKTI

Başakşehir, ikinci yarıya yine tedbirli oynayarak başladı. Crivelli'ye havadan atılan toplarla hücum eden Başakşehir, zaman zaman Gladbach kalesinde çok etkili fırsatlar yakaladı.

Başakşehir'de Edin Visca ve Eljero Elia'nın öne çıktığı ikinci yarının ilk bölümünün ardından Okan Buruk, Danijel Aleksic'i oyundan çıkarıp yerine Demba Ba'yı oyuna sürdü.

CRIVELLI, İKİ FIRSATTAN YARARLANAMADI

Başakşehir, 70 ve 77'de Enzo Crivelli ile iki kez gole çok yaklaştı ancak çerçeveyi bulamadı.

ENZO CRIVELLI, 90'DA TURU GETİRDİ

Gladbach, maçın son bölümünde daha çok kontraatağı düşünürken, Medipol Başakşehir ise turu getirecek galibiyet golü için son ana kadar çabaladı. Enzo Crivelli'nin 90. dakikada gelen golüyle birlikte Başakşehir, mücadeleyi 2-1 kazandı.

Mücadelenin 2-1 sona ermesiyle birlikte Başakşehir, grubunu lider tamamlamayı başardı.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE