10 Kasım 2022 11:45 | Son Güncelleme: 10 Kasım 2022 11:52

Mülteci kampından Dünya Kupası'na!

Geçen sezon bir devre Kasımpaşa'da forma giyen, bu sezon Cadiz'de oynayan Awer Mabil, Kenya'da mülteci kampında doğmuş ve 10 yaşına kadar orada kalmış. Mabil, 10 gün sonra Dünya Kupası'nda oynayacak.

Geçen sezon ikinci devrede Kasımpaşa forması giyen Awer Mabil'in hayat hikayesi filmlere konu olacak türden...

27 yaşındaki futbolcu, ligimizde 2021-22 sezonunda Kasımpaşa ile 11 maça çıktı; takımına iki gol ve bir asistlik katkı yaptı. Sezon sonunda da İspanya La Liga ekiplerinden Cadiz'in yolunu tuttu. Bu gece Bernabeu'da Real Madrid'e konuk olacak Cadiz'in kadrosunda yer alan Mabil, maçın ardından Katar'a uçacak ve Avustralya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

Dünya Kupası her futbolcu için hayallerinin gerçekleşmesi anlamını taşır ama Mabil için durum bunun çok daha ötesi. Çünkü o, hayatının ilk 10 yılını bir mülteci kampında geçirmişti.

Awer Mabil'in Güney Sudanlı olan anne ve babası 1994'te ülkedeki çatışmalar sırasında Kenya'ya, bir mülteci kampına sığındılar. Bir yıl sonra doğan Awer, 10 yaşına kadar burada çıplak ayakla, toprak ve çamur alanda plastik şişelerin birbirine bağlanmasıyla yaptıkları topun peşinde koşturdu.
Ardından aile Avustralya'nın Adelaide kantine taşındı. Awer de hem okula gitmeye hem de daha doğru ekipmanlarla futbol oynamaya başladı. Genç takımlarda kanat oyuncusu olarak parladı ve 16 yaşında Adelaide United tarafından transfer edildi. 2014-15 sezonunda 24 maçta 7 gol attığı A-League sezonunda daha 20 yaşını doldurmamışken Avrupa kulüplerinin scout'larının dikkatini çekti.

Danimarka'nın Midtjylland takımına transfer oldu ama kadroya girmekte zorlandı. Esbjerg ve Paços De Ferreira'daki kiralık sezonların ardından 2018'de döndüğü Midtjylland'da artık ilk 11 oyuncusuydu. Avustralya Milli Takımı'na da çağrıldı ve ilk maçında Kuveyt'e gol attı. Awer, Avustralya'ya 2022 Dünya Kupası yolunda da önemli katkı verdi. Kıtalararası play-off'ta Peru ile eşleşmeleri penaltılara gittiğinde ilk penaltıyı gole çeviren isim de oydu.

Kenya'da hayatının ilk 10 yılını geçirdiği Kakuma Mülteci Kampı'na yaptığı yardımlar dışında oradaki çocukların idolü, nerelere ulaşabileceklerinin sembolü adeta...

Kaynak: golvarmi.com

Diğer Haberler

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi
59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yedinci gün!
59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda altıncı gün!
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN