22 Ocak 2021 13:35 | Son Güncelleme: 22 Ocak 2021 13:52

Olimpiyat’ın Süper Kupa sınavı, UEFA’nın seyirci planı

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, 29 Mayıs’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi ilk ciddi sınavını bu Çarşamba günü verecek. Çarşamba günü oynanacak 2020/21 Türkiye Süper Kupa finaline UEFA yetkilileri de geliyor.

Seyircisiz olmasına rağmen, protokol tribünündeki covid kurallarının esnetilmesiyle birçok kişinin izleyeceği Trabzonspor-Medipol Başakşehir Futbol Kulübü mücadelesinde UEFA delegasyonu stadın son durumunu inceleyecek. 
Dün oynanan Fatih Karagümrük-Beşiktaş karşılaşmasıyla bilhassa zemin ve rüzgar panelleri konusunda kamuoyundan tam not alan stadın 29 Mayıs’ta eksiksiz olması için her türlü gayret gösteriliyor. 

UEFA’nın 3 senaryosu…

UEFA’nın Covid-19 salgınının final gününe kadar ortadan kalkmaması konusunda çeşitli senaryoları bulunuyor. Üç başlıkta toplanan olası eylem planına göre finale ya hiç seyirci alınmayacak, ya %30 seyirci alınacak ya da stad tam kapasite ile futbolseverleri ağırlayacak. Seçeneklerin hangisinin hayata geçeceğini salgının seyri belirleyecek. Seyircilerin maça bilet ve uçak bileti alırken covid-negatif olduklarını belgelemeleri ve Türkiye’ye girişte de sıkı bir sağlık kontrolüne tabi tutulmaları gerektiği yapılan çalışmalarda en ön sırada yer alan planlama! Final biletleri ise henüz satışa çıkmadı.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE