31 Mayıs 2017 13:49 | Son Güncelleme: 31 Mayıs 2017 13:55

Şenol Güneş: Başkanla kavga etme durumuna geldim

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, NTV Spor'da yayınlanan "Spor Servisi" programında Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol’un sorularını yanıtladı.

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:


-ORTA SAHANIN BOZULMASINI HİÇ İSTEMİYORDUM-


"Beşiktaş'ın isimi şampiyonluğa adaydır. Ben şampiyonluk kupası almadım ama 2011 döneminde şampiyonluğu hak etmiştim. Beşiktaş Feda'dan bu dönemlere geldi. Yükselen bir değer olarak da şampiyon olduk. 1.senedeki istek, heyecan daha fazlaydı. Bu sezon hedef takımdık. İyi bir kadro kurulup, bozulmasından yana değilim. Bazen aynı kadro ile başarısız da olabilirsiniz. O dönemde orta sahanın bozulmasını hiç istemiyordum. Mario'nun dışında savunma istiyordum. Ona bakarsan bizde hala değişim yok. (gülerek)"


-BAŞKANLA KAVGA ETME DURUMUNA GELDİM-


"Transferde sıkıntılar oldu ve beyanlarımın ardından başkanla kavga etme durumuna geldim. Bizim sıkıntımız değişiklik değildi. Sezon başında 20 oyuncunun 7 tanesi genç takımdandı. Türkiye'de Eylül ayının sonlarında transferler yaptık. Tam kadro oluştururken de sakatlıklar oldu. Talisca, Caner ve Oğuzhan sakatlıklar yaşadı. O zaman da Gökhan oynamaya başladı ve Akhisar maçında da kırık oldu."


-GÖKHAN İNLER, SAKATLIK SONRASI SIKINTI YAŞADI-


"Sezon başında Tolgay öne geçti, Gökhan İnler bir ara iyiydi. Sakatlık sonrası sıkıntı yaşadı. Forvette Cenk iyiydi. Aboubakar da kullanılması gerekiyordu. Aboubakar ve Talisca yetenekli ve genç oyunculardı."


-TALISCA, RİVALDO GİBİ BİR OYUNCU-


"Ben doğaçlama büyüdüm ve bilgiye açığım. Sosa'yı bir hamle daha geriye almaya çalıştım. Milan'da bunu yaptılar. Tugay bunu çok iyi yapıyordu. Sosa farklı bir oyuncu. Talisca, Rivaldo gibi bir oyuncu. Hep orada olmak istiyor. Kafa özelliği olmayan ama uzun oyuncuydu. Kendisi de bunun farkındaydı ama bizde kafa golü çok attı. Kendini geliştirdi. Bir ara pas dağıtmasını istedim. Top kayıplarını fazla yaptığı maçlarda da dışarı aldım. Gaziantep maçında da ilk yarı bekleneni vermedi ama 2 gol attı. Bu hatalarını giderdiğinde çok iyi oyuncu olacak. Yetenekleri çok fazla. Bu eksiklerini tamamlarsa dünya çapında bir oyuncu. Çalışmayı seviyor. Gol atmak, ekstra bir hareketten keyif alıyor. Defans oynuyorsan hep defans mı oynayacaksın? Top kullanmayacak mısın? Bizim oyuncularımız üstlerine koyuyorlar. Bu güzel bir şey. Her oyuncu oynamak ister. Doğru ilkeleri koyarsanız işler doğru gider. Ben tek başıma değilim. Hep beraber başarıyı yapıyoruz."


-TRANSFERE ÇOK KARIŞIYORUM AMA KARARI BEN VERMİYORUM-


"Transfere çok karışıyorum ama kararı ben vermiyorum. Transferi yönetim yapar. Tabii ki hocanın fikirlerini alacaksın. Talisca'yı izledim ve onay verdim. Marcelo'yu Trabzonspor teknik direktörüyken de almak istedim. Beşiktaş'ta bedavaya yakın aldık. Atiba'yı da izlemiştim. Onu da istemiştim. Kısmet Beşiktaş'ta ikisi de bana geldi."


-TOLGA GOL YEDİĞİNDE 'GİT' DİYORUZ, BAŞKASI YEDİĞİNDE...-


"Gomez'e 'evet' dedim. Mitrovic'i canlı izlemedim. Böyle bir şansımız yok. Tolga çok iyi bir kaleci. Fabri geldi formayı aldı. Tolga gol yediğinde 'git' diyoruz, başkası yediğinde 'gitme' diyoruz. Bu haksızlık. Geçen sene kaleci almak zorunda kaldık. Tolga'ın iki tane kötü maçı vardı. Sakat sakat oynadı. Bu sene de Olcay'a da aynısı oldu. Oyuncunun böyle bir durumu varsa onu sahiplen. Fabri sakatlandı, Tolga girdi. Boyko'nun kiralık gitmesi gerekir veya satılması gerekir"


-QUARESMA SÖZLERİ-


"Kjaer'i Trabzonspor'dayken istemiştim alamadık. Bonservisi o zaman pahalıydı. Quaresma'nın oyununu biliyorum ama karakter olarak tanımıyordum. Beşiktaşlı yöneticiler hep 'sorunlu oyuncu' diyorlardı. Yönetime 'davranışlarında sorun yaşarsam çıkar kamuoyunda açıklarım' demiştim. Quaresma müthiş çalışan bir oyuncu. Mesleğine aşk ile bağlı.Olağanüstü yaratıcı bir oyuncu. Bu tip oyuncuların olağanüstü davranışları da vardır. Ricardo'nun bazı yanlış davranışları oldu. Bu tavırları sadece hocaya yapmıyor. Kendine de yapıyor. Dışarı alıyorsun el kol hareketi yapıyor. Kendime kızıyorum diyor. Para cezasını zaten vereceksin. Burada yaptığınız hoşgörü kazanmaya yönelikse devam edersin. Oyuncularım ile bireysel konuşurum. Takım içerisinde de konuşuyorsam iş sıkıntıya giriyordur. Oyuncu takımdan özür diliyorsa benim için sorun kalmaz. Aboubakar Kiev'de kırmızı gördü, Antalya'da da gördü. Bana göre orada günahı yoktu. İlk kırmızı çok hatalıydı. Acemilikleri vardı. Şimdi çok daha iyi."


-QUARESMA'YA 'BÖYLE DEVAM EDERSEN ALIRIM' DEDİM-


"Quaresma'nın eldiven atması doğru değil. Orada herkesten özür dilemeli. Sert fauller yaptı. Eskiden kendini kontrol edemiyordu, bu sene daha iyi ediyor. Bursa'da sert hareketleri oldu. Kendisi ile konuştum. 'Böyle devam edersen alırım' dedim ve düzeldi. Bazen kartlardan sonra dışarı aldım. Çünkü onda kırmızı yeme potansiyeli var. Marcelo ve Atiba'da bunları düşünmem. Yapanlara soru işareti var. Yapmamaları için konuşmaya devam edeceğiz"


-TALISCA, YORGUN OLDUĞU İÇİN İDMANA ÇIKMAK İSTEMEDİ VE...-


"Talisca, yorgun olduğu için idmana çıkmak istemedi ve "Ricardo kaç yaşında, sen kaç yaşındasın? Sen daha fazla çalışmalısın" dedim. Ricardo'nun bu oyun anlayışı takdire değer. Müthiş çalışıyor. Bu çalışmaya saygı duyuyorum."


-TOLGAY VE OĞUZHAN BUNU YAPIYOR-


"Yeni oyunculara şans vermek zorundasınız. Allah'tan 3 kulvar vardı. O yüzden sıkıntı yaşamadık. Aynı kadroyu devamlı oynatamıyorsunuz. O yüzden ideal 11 hep tartışıldı. Bütün oyuncularım iyi. Atiba,Oğuzhan ve Talisca oynadığında Gökhan'a sıra gelmiyor. Başta Gökhan şans buldu. Necip bir ara kadroda yoktu, Napoli maçında direkt 11 oynadı. Sporting maçında Oğuzhan'ı kestim, 'Necip ile kontrollü oynayayım' dedim. Adamlar devamlı üstümüze geldi. Oğuzhan girince oyun dengelendi. Oğuzhan güç olarak biraz daha koymalı. Veli'nin dinamizminden dolayı onu düşünüyordum. Oyuncu antrenmanda görüyorum, sahada da görmem gerekiyor. Sahada tutmayabiliyor. Tolgay iki yönlü oynayabilen bir oyuncu ama riskleri var. Müthiş oyun görüşü var. Oyuncuların mevkii istemelerine kızıyorum. Oğuzhan ve Tolgay bunu yapıyor."


 

-ALTYAPI İÇİN UĞRAŞIRKEN 'ARKADAŞLARINA ODA AÇIYOR' DENİLDİ-

 

"Başkanla geldim, konuştum ve anlaştım. Daha sonra tesisleri gördüm. Başkanın vizyonu ile benim görüşümün örtüşmesi iyi oldu. Doğru bir şey varsa önünü açmak lazım. Takımdaki oyuncular idmanlara aileleri ile gelmeli. Büyük paralar veriyorsunuz, son anda tesise geliyor ve hemen çıkıyor. O zaman hiç o paraları vermeyin. Hiçbir anlamı yok. İlk geldiğimde altyapının orada çimler değişiyordu. O dönemde altyapıya nasıl yatırım yapılsın diye uğraşırken 'arkadaşlarına oda açıyor' denildi.

 

-GELİRLERE BAKILDIĞINDA YAPILANLAR MUCİZE-


"Olimpiyat Stadı'na oyuncular gitmek istemiyordu. Başakşehir sağolsun stadını açtı. Daha sonrada Vodafone Arena bitti. Allah da yardım etti. O sahaların olması mucize. Gelirlere bakıldığında yapılanlar mucize. Beşiktaş takımı olarak Türkiye Ligi'nde şampiyon gibi yaşayacağız, en büyük oyunu koyacağız. Gücün yettiği kadar rakibi ezeceksin. O zaman dışarıda, içeride oynaman fark etmez. Bana gelen kapanıyor. Kapanmazsa benim işime gelir. Benim yetenekli oyuncularım var. Doğrular yapıldıysa kaybetmeye sadece üzülürüm."


-ORAYI ALMAMIZ HERKES İÇİN GÜZEL OLACAK-


"Boş bir arazi var ama orayı almamız herkes için güzel olacak. Gençler orada çalışacak. Şimdi Fulya'da çalışıyorlar, sağlıklı değil. Altyapılar daha iyi olmalı. Ben destek olmalıyım. Sezon başında 7 oyuncu aldık, bir çoğu gitti. Genç takım oyuncusu öyle bir donanımlı olması gerekiyor ki A Takım'da oynayabilsin. Büyük takımların genç diye aldığı oyunculara verdiği paranın yarısına yıldız oyuncu transfer etmeye çalışıyoruz"

 

-BAŞKAN İSTERSE HER TARAFA GİRER AMA GİRMESİ DOĞRU DEĞİL-


"Başkan isterse her tarafa girer ama girmesi doğru değil. Tesislerin kuralları bellidir. Keyfe göre bu işler olmaz. Buradaki kullanım alanları benim keyfime göre olmaz. Benim yakınım bile izin alarak girer. Ben ne kadar başarılıysam bu yönetimin başarısıdır. Onların başarısı camianın başarısıdır. Ben buradan gittiğimde de böyle olmalı. Trabzonspor'un mükemmel olmasını isterim. Büyük bir kulüp olursa ziyarete giderim. Borcu varsa gidip gitmeme konusunda kararsız kalırım."


-OLCAY'I NİYE BIRAKTIK?-


"İki tane kalecim var, paran varsa çok daha iyi alır birini bırakırsın. Şartlar bazı şeyleri oluşturuyor. Geçen sene Rhodolfo ve Ersan ile geldik, ikisi de gidince kaldık Necip'e. Kulüp Ersan'ı verirken ekonomik olarak iyi fiyattı ve risk aldık. Rhodolfo sakatlandı. Şampiyonluğu kaybetsek ne olacak? Olcay'ı niye bıraktık? Hoca istemedi diye diyebilirsiniz. Olcay'a hazırlık maçında tepkiler geldi. Çok üzüldüm. Morali de bozuldu. Gitme sebepleri arttı. Transferde öyle bir şey. Geçen sene 'orta sahayı bozmayacağız' dedik, yarısından çoğu gitti. Bu dünyanın sonu değil. Şartlar bunu gerektirdi. Yapacak bir şey yok."


-DAHA İYİ STOPER ALMAK ŞART-


"Tosic'i stoper oynaması için almadık. Hataları da oluyor. Marcelo'yu farklı bir şekilde tamamlıyor. Topu kaybediyor, tekrar adama giriyor. Atınç fena değil. 1'e 1 de çabuk değil. Ersan'ı değerlendiremedim. Mitrovic çok teknik oyuncu ama eksikleri var. Marcelo iyi oynadığı için onu geçemiyor. Rhodolfo sağ, sol oynayabilir. Mitrovic'in adaptasyon dönemi var. Kötü bir oyuncu değil. Şu anda elimizdeki stoperler kalır mı gider mi bilemiyorum. Normalde bunlardan daha iyi stoper almak şart. Onlara da güven getirir. Marcelo'yu 'aman gitsin' diye bıraktılar. İstenmeyen adama şimdi beğenilen adam olarak bakılıyor."


-OĞUZHAN İKİYE BİRLERİ ÇOK İYİ YAPIYOR-


"Gökhan Gönül sakatlıklar yaşadı. Çok daha iyi olacak. Ricardo oyun tarzımızı değiştiriyor. Bu hafta Ricardo yoktu, farklı bir şey ortaya çıktı. Ricardo çok iyi orta atabilen bir oyuncu. Tersten oyuna girme şansınızı da artırıyor. Oğuzhan ikiye birleri çok iyi yapıyor. Ritm yakalaması lazım. Çok oyuncu vardır, burada oynamam deyip orada oynadı. Burak Yılmaz, sağ kanat oynuyordu, sol kanata koydum "oynamam" dedi, gol attı orayı istedi. Sonra santrafora koydum, "oynayamam" dedi, şimdi santrafor oldu. Engin Baytar'a çok yazık oldu. Çok yetenekliydi. Özel bir oyuncu. Böyle oyuncular Türkiye'de var."


-OZAN TUFAN BÖYLE BİR OYUNCU DEĞİL-


"Ozan Tufan, eksik haliyle yukarı çıkmıştı. Büyümeye ihtiyacı vardı. Yükümlülüklerinin altında yaşarsa sorunlar yaşar. Bence bunu yaşadı. Ozan böyle bir oyuncu değil."


-CENK TOSUN, ÖVGÜLER SONRASINDA DÜŞÜŞ YAŞADI-


"Biz Aboubakar'ı aldık, Cenk'i kenara attık. Şimdi ikisini de kullanıyoruz. Cenk Tosun daha çok çalışmalı. Bilinç altında sıkıntısı var. Milli takıma gittiğinde iyiydi. Övgüler sonrasında düşüş yaşadı. Moralden etkilenen bir oyuncu. İyi de olsa kötü de olsa çalışacak. Gücünü arttırmak zorunda."


-DEMBA BA'NIN KALMASINDAN YANAYIM-


"Demba Ba, Caner ve Ersan geldiğinde bu sezon aklıma gelmeyecek oyunculardı. Demba Ba klas bir oyuncu. Kalmasından yanayım. Caner ağır bir sakatlık geçirdi. 1.5 aydan bu yana oynamak istiyor. Şu anda çok daha iyi durumda. Yine de korkuyorum. Oyuncu sakatlıktan sonra "iyiyim" diyor ama hazır olmuyor. 1 maç yüzünden oyuncu kaybetmek istemiyorum. Caner'in doğaçlama oynama özelliği var."


-LENS, İYİ BİR OYUNCU-


"Lens, iyi bir oyuncu. Rakip takımdan bir oyuncu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Başkan bana alınıp, alınmayacağı hakkında yorum yapmadı. RVP de Ozan da Aboubakar da iyi oyuncular. Mühim olan takıma ne vermeleri. Ben buna bakarım. Necip kadroya giremiyordu, bir anda kadroya girdi. Bunu kendi belirledi. Fenerbahçe maçında değişikliklerde hata yaptığımı düşünmüyorum"

 

-GEÇEN SENE 'TÖRE VE DEMBA BA KALSIN' DEDİM-


"Geçen sene 'Töre ve Demba kalsın' dedim, satmak zorunda kaldılar. Çünkü oyuncu satmadan oyuncu alamıyorduk. Para olunca farklı isimler alındı. Elindeki oynamayan oyunculardan para alırsak daha büyük işler olur. Bana sorarsanız, oynayanları tutarım, oynamayanları gönderirim. Bu kadronun seneye iyi olmasını bekliyoruz. Transfer başlı başına bir iş. Şu anda konuşuyoruz ama farklı şeylerde ortaya çıkabilir"


-KALMAYI İSTEDİĞİMİ ZATEN SÖYLEDİM-


"Ortada yönetim ve bir hoca var. İkili bir ilişki var. Yönetim ile zaten konuşacağız. 'Şimdi bu konuları konuşsak ne olur?' dedim. Anlaşamadığımızda yarışı mı bırakacağız? Ya da anlaştık, maç kötü gitti o zaman ne olacak? Kalmayı istediğimi zaten söyledim. Kulüp ile görüşme yapmadığımı söyledim."


-YARIN NE OLACAĞINI BİLMİYORUZ-


"Oğuzhan kalacak mı gidecek mi? Normalde kalacak diye biliyoruz. Giderse ne olacak? Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Ben şu an buradayım. Ben hala işimi yapıyorum. Bir çoğu tatil yapıyor. İşimi iyi yapmanın imkanını arıyorum"


-BEŞİKTAŞ'A GELİNCE SİYAH BEYAZIN AĞIRLIĞINI ANLADIM-


"Benim hayatım futbol. Kıyafetlerimi sponsorlarım veriyor. Maviyi çok severim. Genelde bordo mavi giyerim. Ben hep mavi alırım. Dinlendirici buluyorum. Vefa'yı tuttuğum için yeşili de seviyorum. Beşiktaş'a gelince siyah beyazın ağırlığını anladım. Asil bir renk."


-KALECİLİĞİ SEVEREK YAPMADIM-


"Ben kaleciliği severek yapmadım. Mahallede Ergün ağabey vardı. Ben onların kalesine geçiyorum. Kendi takımımda önde oynuyordum. Daha sonra lisans çıkardım. Antrenmanlarda kaleye geçmezdim."

 

-DÜNYADA NEUER'İ BEĞENİYORUM-


"Dünyada Neuer'i beğeniyorum. Türkiye'de Tolga'nın özelliklerini çok beğeniyorum. Morali, sakatlıkları olmasa böyle olmazdı. Onur da öyle. Tolga teknik olarak yeterli değil. Volkan Demirel iyi kaleci, özgüvenli. Ortam onu başka yerlere götürdü. Başakşehirli Volkan anormal bir çıkış yaptı. Yerini ve pozisyonunu biliyor. Fabri iyi kaleci diyoruz ama çok hatalı goller yedi. Yetenekleri var. Fabri etkileniyor. Lyon maçında etkilendi ama burada iyi oynadı. Refleksleri iyi kaleci. Çok iyi çalışıyor. Kalecilikte yalnızsın. Hem yönetmelisin hem de yönetilirken saygısızlık yapmamalısın"


-ŞENOL GÜNEŞ, 'FİNALLERDE BAŞARILI OLAMIYOR' DİYORLAR-


"Şenol Güneş, 'finallerde başarılı olamıyor' diyorlar. Zaten takımı oraya getiren benim. Ama hakikaten talihsizlik. Tam getiriyorum, orada hata yapıyor, öyle mi?"


-BU SENE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÖNCELİKLİ HEDEF GRUPTAN ÇIKMAK-


"Bu sene öncelikli hedef gruptan çıkmak. Önemli olan iyi futbol oynamak. Bütün maçlara bakarsanız Beşiktaş hiç ezilmedi. Eksiklerimiz var daha iyi olabiliriz. Başakşehir maçında mesela çok kötü oynadık. Tepkimiz yoktu. O görüntüyü sevmiyorum. En iyisini yaptıktan sonra kaybedebilirsiniz. Sahaya çıkan futbolcu en iyisini sahada vermeli. Ben farklı şeyleri görmeliyim. Bizde hatalı gol yenince şaşırıyorlar. Barcelona bir şey yapmasa bile seni bekletiyor."

 

-GÜNEŞ'TEN MESSİ-RONALDO YORUMU-


"Ben Messi diyorum. Fakat Ronaldo çalışmanın ürünüdür. Oğuzhan'a hep bunu örnek veriyorum. Oğuzhan da böyle olabilir. Oğuzhan'da o kapasite var. Oğuzhan da Trabzonlu olduğu için oynatıyorum. Yoksa oynatmam ( gülerek ) "

 

(haber1903)

Diğer Haberler

Pedallar daha yeşil Bursa için çevrildi
Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Muğla Etabı tamamlandı
Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları başladı
Futgolf heyecanı Kuşadası Cup ile devam ediyor
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN
Ümit Metin Yıldız