03 Haziran 2015 11:02 | Son Güncelleme: 03 Haziran 2015 14:14

İşte Orman‘ın hayalindeki hoca!

Teknik Direktör Şenol Güneş'in önünde tek bir engel kaldı. Fikret Orman, "Avrupa'da başarılı olmuş bir hoca getirmeliyiz. Avrupa Ligi'ni istiyorum. Tecrübe şart" dedi. Yöneticiler ise "Şenol hoca da Dünya Kupası'nda üçüncü oldu. Hâlâ hedefleri var" cevabını verdi.

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Siyah-Beyazlı camianın başına geçtiği günden bu yana, "Avrupa'dan bir kupa getirme hayalim var" dedi.

Teknik Direktör Slaven Bilic'in ayrılışın ardından da hoca arayışa giren Siyah-Beyazlılar'da Başkan Fikret Orman'ın tek bir kriteri var: Uluslararası başarı!!! Orman, uluslararası başarısı olan bir teknik direktörü futbol takımının başına getirmeyi planlıyor. Beşiktaş Başkanı, yöneticiler ile yaptığı görüşmelerde "Avrupa'da başarılı olmuş bir hoca getirmeliyiz. Hedefimiz Avrupa'da başarı olmalı. Uluslararası tecrübe şart" dedi. Bu yüzden Beşiktaş'ın ilk hedefi Mircea Lucescu oldu.

DAHA ALIŞMA SÜREÇLERİ VAR

Ukrayna'da Rumen hoca ile masaya oturan Orman, büyük oranda anlaşmaya vardı. Ama Shakhtar Donetsk Başkanı Rinat Ahmedov, Mircea Lucescu'yu göndermeyeceklerini söyledi. Rumen teknik adam da bir yıl daha Ukrayna ekibinde kalacağını açıkladı. Lucescu'dan olumsuz yanıt alan Başkan Fikret Orman, Marcelo Bielsa ve Jorge Jesus'u gündemine aldı. Ama bazı yöneticiler, Şenol Güneş'in gelmesini istiyor. Orman ile görüşen yöneticiler, "Başkanım, Mircea Lucescu dışında yabancı hoca bizi geriye götürür. Buraya alışma süreci var. Bizim için en uygun isim Şenol Güneş" dedi.

O KADAR KOLAY BİR İŞ DEĞİL!

Beşiktaş Başkanı ise "Uluslararası başarı" kriterini bir kez daha ifade etti. Teknik Direktör Şenol Güneş'in 2002 Dünya Kupası'ndaki üçüncülüğünü hatırlatan yöneticiler, "Şenol hoca da uluslararası kariyeri olan bir teknik adam. Dünya Kupası'nda üçüncü olmak o kadar kolay bir iş değil. Hocanın da hâlâ büyük hedefleri var. Şenol hocayı getirmeliyiz" diyerek Orman'ı ikna etmeye çalıştı. Beşiktaş, bugünkü kupa finalinin ardından Şenol Güneş ile bir araya gelecek.

Akşam

Diğer Haberler

Kadınların Rüzgârla Yolculuğu: DENİZ KIZI KADIN YELKEN KUPASI 10. YILINDA
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları İstanbul-Samsun Açık Deniz Yarış Etabı Sona Erdi
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları Samsun etabı başladı! Yelkenciler Bandırma Vapuru'nun izinde
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Samsun Etabı Başlıyor
CANLI DİNLE
AÇIK BÜFE
Haluk Kesim