27 Şubat 2017 10:16 | Son Güncelleme: 27 Şubat 2017 10:17

Tudor’un ‘Kartal’ taktiği!

Kardemir Karabük’ün başında Beşiktaş’a mağlubiyet yaşatan, bugün Galatasaray’ın başında sahaya çıkacak olan Hırvat hocanın, sadece siyah-beyazlılara özel olarak 5-3-2 taktiğini oynatıp, bunu da eski arkadaşı Ivan Leko’dan aldığı ortaya çıktı.

Henüz 2 hafta önce Kardemir Karabükspor’da iken Beşiktaş’ı 2-1 yenen Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, o karşılaşmada her zamanki tarzının dışına çıkmış, 5’li savunma düzeni kurmuştu.
 
Bu sezon genelinde 3. kez Beşiktaş’a karşı rakip olan Tudor, hem taze analizlere hem de özel bir taktik düşünceye sahip... Karabük’te çalıştığı 20 lig maçının 18’inde 4’lü savunmadan vazgeçmeyen 38 yaşındaki antrenör, sadece Kartal önüne farklı bir anlayışla çıktı. Vodafone Arena’da 3-1 kaybettiği ve iç sahada 2-1 kazandığı maçlarda Tudor, 5-3-2 sistemiyle oynadı.
 
‘Küçük Conte’
 
Tudor’un bu taktiğinde öne çıkan isimse Hırvatistan Milli Takım’dan eski arkadaşı Ivan Leko... Tudor, Beşiktaş’ı 2-1 yendikten sonra Hırvat basınına bu durumu anlatmış, “Belçika’da St. Truiden’de çalışan yakın dostum Ivan Leko, 5-3-2’yi benimsiyor. Hatta ben kendisine ‘küçük Conte’ diyorum. Benim aslında düşüncem 4’lü savunma futbolu ancak bazen şartlar ve elinizdeki imkanlarla değişiklik önemli oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Skorer

Diğer Haberler

CUMHURBAŞKANLIĞI 6. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI CUMHURİYET KUPASI ETABININ STARTI İSTANBUL’DAN VERİLDİ
Cumhurbaşkanlığı 6.Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası Heyecanı Başlıyor
Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın 10. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları'nın Çanakkale etabı sona erdi
CANLI DİNLE
MAÇ GÜNÜ