06 Eylül 2021 09:39 | Son Güncelleme: 06 Eylül 2021 09:44

Turkcell GranFondo İzmir’de pedallar eğitim için döndü

TURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell’in, bisiklet yarışlarına yeni bir coşku katan Turkcell GranFondo Serisi’nin son heyecanı İzmir’de yaşandı. Etkinlikte yerli ve yabancı 1500 bisikletsever pedal çevirdi. İzmir Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen yarışın engelliler kategorisine de rekor sayıda katılım oldu. Ayrıca Turkcell GranFondo İzmir’de ilk kez görme engelli bisikletçiler, önde yön göstericinin olduğu tandem bisikletleriyle heyecana ortak oldu. Yarış kapsamında gerçekleşen sosyal sorumluluk etkinliklerinde elde edilen gelirler ise KAHEV ve TÜBİSAD iş birlikleriyle orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimleri için bursa dönüştü.

Rekor sayıdaki bisiklet tutkunuyla gerçekleşen yarışta, engelliler, gençler ve her yaştan katılımcı heyecana ortak oldu

TURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell’in, sürdürülebilir çevre için bisiklet kullanımı farkındalığını artırmak ve ülkemizdeki bisiklet kullanımına destek sağlamak için başlattığı Turkcell GranFondo yol bisiklet yarış serisinin yeni heyecanı İzmir’de yaşandı. 20’den fazla ülkeden 1500 amatör ve profesyonel bisikletsever, İzmir Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen Turkcell GranFondo İzmir’de pedal çevirdi.

57 ve 105 km’lik kısa ve uzun iki parkurdan oluşan yarışta, bisiklet tutkunları Konak Meydanı’ndan start aldı. Daha sonra Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe güzergahından geçen katılımcılar, Urla’nın ardından finiş için yeniden Konak Meydanı’nda buluştular. Aynı zamanda rekor sayıda bedensel engelli yarışçının katıldığı Turkcell GranFondo İzmir’de, ilk kez görme engelli bisikletçiler de önde yön göstericinin olduğu tandem bisikletleriyle yarışarak bu heyecana ortak oldular.

Pedallar yangın ve selden etkilenen çocuklara burs için döndü

Turkcell GranFondo İzmir’de yarış heyecanın yanı sıra etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle de Turkcell önemli bir farkındalığa imza attı. Yarışta KAHEV iş birliğiyle pedallar, geçtiğimiz ay yaşanan orman yangınlarında ve sel felaketlerinde maddi kayba uğrayan ailelerin okul çağındaki çocuklarının eğitimleri için döndü. Ayrıca afet bölgesinde zarar gören okulların tadilatı için de destek sağlandı.

İsmail Özbayraktar: “Hem bisikleti yaygınlaştırmaya hem de sosyal fayda üretmeye devam edeceğiz.”

Turkcell GranFondo Serisi ile hem sporu teşvik ettiklerini hem de toplumsal fayda sağladıklarını belirten Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar şunları söyledi:

“Türkiye’nin Turkcell’i olarak, sürdürülebilir dünya için çok anlamlı bulduğumuz bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve bu konuda sporun birleştiriciliğiyle birlikte toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet yarışlarını destekliyoruz. Ayrıca GranFondo yarışlarıyla, ülkemizde bulunan toplam 50 milyon bisikletin kullanıcılarını aktif hale getirerek şehirlerde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bu yarışla geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan yangın ve sel afetlerinden zarar gören çocuklarımızın eğitimine de destek oluyoruz. Yarış sayesinde toplanan bağışlar afet bölgelerindeki öğrencilerimize burs imkanı sağlayacak. Turkcell GranFondo Serisi ile engelli vatandaşlarımızın hayata eşit katılımını ne kadar desteklediğimizi de bir kez daha göstermek istedik. Ne mutlu ki bugün rekor sayıda engelli bisiklet yarışçımız da bizlerle birlikte bu heyecanı yaşadı. Ülkemizin en güzel şehirlerinden İzmir’de rekor bir katılımla ikinci etabını gerçekleştirdiğimiz GranFondo Serisi’nin yapılmasında desteklerinden dolayı başta İzmir Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla bu organizasyona sahip çıkan İzmirlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Bugün ikincisi yapılan Turkcell GranFondo Serisi’nin ilk yarışı Haziran ayında İstanbul’da düzenlenmişti.

Elektronik atıklar da eğitim bursuna dönüşüyor

Dünyaca ünlü Granfondo yol bisiklet yarışlarının heyecanını ülkemize taşıyan Turkcell, katılımcıların yarış alanına getirdikleri elektronik atıkların gelirini de eğitim desteğine dönüştürdü. Etkinlik alanında ve Turkcell mağazalarında toplanan tekno atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir, TÜBİSAD iş birliğiyle yine orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören çocuklar için eğitim bursuna dönüşecek.

Değişim için harekete geçtiler

Turkcell, Haziran ayında gerçekleşen Turkcell GranFondo İstanbul etabında Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, Türkiye’nin insan odaklı ve çevreye duyarlı lider teknoloji şirketi olarak tüm iş süreçlerini, çevresel sürdürülebilirlik, dijital kapsayıcılık ve sorumlu iş yapış perspektifinde değerlendirerek etkinliğe farklı bir boyut kazandırmıştı. Bu kapsamda Turkcell, yarışmacıların tişörtlerine yapıştırabilecekleri BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nı “Değişim için harekete geç” mottosuyla birlikte çıkartma olarak bastırırken, Turkcell Bisiklet Takımı da yarışmaya #DeğişimİçinHareketeGeç formasıyla katılmıştı. Konak Meydanı’ndan start alan Turkcell GranFondo İzmir’de de yine tüm yarışmacılar ve Turkcell bisiklet takımı üzerinde bu çıkartmaların bulunduğu formalarla yarıştı.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM İLE BAHİS GÜNLÜĞÜ