15 Ağustos 2019 12:18 | Son Güncelleme: 15 Ağustos 2019 12:25

UEFA Süper Kupa sahibini buldu

Liverpool Chelsea Süper Kupa finalini kim kazandı? Dünya üzerinde binlerce kişi tarafından heyecanla izlenen Liverpool-Chelsea Süper Kupa finali sahibi belli oldu. Liverpool, İstanbul'da oynanan Süper Kupa Finali'nde Chelsea'yi penaltılarla sonucunda mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.

Liverpool Chelsea Süper Kupa finalini kim kazandı? Liverpool Chelsea maçı kaç kaç bitti? soruları 14 Ağustos Çarşamba akşamı oynanan karşılaşmanın ardından aratılmaya başladı. UEFA Süper Kupa'da Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada Liverpool, Chelsea'yi penaltı atışları sonucunda 5-4 mağlup ederek kupayı kazandı. Chelsea mücadelenin 36. dakikasında Olivier Giroud'nun golüyle öne geçti. Golün asistini yapan isim ise Pulisic oldu.

14 YIL SONRA AYNI SENARYO

2005 yılında Liverpool ve Milan arasında oynanan Şampiyonlar Ligi fi nalinde Liverpool, 3-0 geriye düşmüştü. İngiliz ekibi önce 3-3’ü yakaladı ve ardından da penaltılarla şampiyonluğa ulaştı. O karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaydı. Dünkü ise Vodafone Park’ta... Ama sonuç yine değişmedi. Kırmızılar, yine penaltılarla İstanbul’da bir kupa kaldırdı. Dünya İstanbul’daki fi nali izledi. Tam 215 ülke, dev mücadeleyi naklen yayınladı. UEFA’nın internet sitesinden yapılan paylaşımlarla da İstanbul’un tarihi ve turistik yerleriyle ilgili bilgi verildi. Liverpool’un Müslüman yıldızı Mohamed Salah, Türk futbolseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Salah, “Gerçekten İstanbul bizim için çok özel” diye konuştu.

HER ŞEY HARİKAYDI

UEFA Başkanı Ceferin, “Mükemmel bir stat. Organizasyon harika. Hükümet, hükümet yetkilileri, polis görevini harika yapıyor. Türkiye her türlü organizasyonu rahatlıkla yapabilecek bir ülke” dedi. Bu arada mücadele öncesinde sergilenen folklor oyunları ve miniklerin seslendirdiği anlamlı şarkı, herkesten tam not aldı. pabilecek bir ülke” dedi. Bu arada mücadele öncesinde sergilenen folklor oyunları ve miniklerin seslendirdiği anlamlı şarkı, herkesten tam not aldı.

Normal süresi 1-1 ve uzatma dakikaları 2-2 biten muhteşem finalde kazananı penaltılar belirledi. 

KAZANANI PENALTILAR BELİRLEDİ

Liverpool, penaltı atışlarında Chelsea'ye 5-4'lük üstünlük sağladı ve UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Diğer Haberler

Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor
BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
CANLI DİNLE
MUHTEŞEM HAFTA SONU