25 Mart 2020 18:23 | Son Güncelleme: 25 Mart 2020 18:30

Uyanış, Yükseliş ve Şahlanma

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Lig Radyo'da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yüksel Yıldırım'ın Lig Radyo'ya yaptığı önemli açıklamalar...

EVDEKAL UYARISINA UYMALIYIZ

Korona virüsü bir tek bizim ülkemizi değil global anlamda herkesi etkiliyor. 60 yaşıma geldim ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. 2.dünya savaşından sonra en büyük salgın olduğunu belirtmek lazım. Dikkatli olmamız lazım insanlar evlerine kapandı. Hepimizin evdekal çağrısına uymamız gerekiyor.

BENİM AŞKIM SAMSUNSPOR

Bunu ilk kez sizin aracılığınızla anlatayım. Sivas doğumluyum ama 2.5 yaşımdan itibaren Samsun da büyüdüm. İlk okul, orta okul sürecim burada geçti. Üniversite hayatım İstanbul da geçti. Bizim aşkımın Samsunspor’du. Biz onların şarkısı ile büyüdük. Sonra uzun süre yurt dışında kaldım.

TEK BİR ŞARTIM VARDI DERNEK DEĞİL ŞİRKETLEŞME

Döndükten sonra yönetime girdim. İsmail Uyanık başkanla 3 yıl çalıştım. 1996-1999 yılında başarılı işler yaptık. Aradan geçen yıllar iyi geçmedi ve sonraki zorlu süreçler yaşandı. Küme düşüşler ve kapanma noktasına kadar gelindiğini biliyoruz. Bizim gönlümüz buna el vermedi. Eski başkan ile bir araya gelerek tek şartım şu olmuştu. Her sene çok para harcadığım için dernek değil artık şirketleştime olursa kabul edeceğimi belirttim.

ARMASINDA ATATÜRK OLAN BİR KULÜP KAPANAMAZDI

Türkiye’nin armasında tek Atatürk olan takım olduğu için bunun kaybolmasına asla izin veremezdim. Şu anda 25 bin kişiye oynayan ender camialardan biriyiz. Bölgede iyi genç yetenekler var. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde ya öldürülecek ya da yaşatılacaktı.

UYANIŞ-YÜKSELİŞ-ŞAHLANMA

 Önce kapanmaktan kurtardım. Önce uyanış dönemini geçirdik. Bu sene yükseliş inşallah ardından şahlanma dönemini yaşayacağız.  

İLK SENEDE ŞAMPİYON OLABİLİRDİK AMA!

Geçen sezon başarılı olmak için gelmiştik yine de olabilirdik ama önce hakemler yüzünden neredeyse 10 puanımızı yedi. 3 puanla kaybettiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayamadık. Beklediğimiz oyuncu yapısı oluşmadı. Birbirine benzer isimler vardı.

GEÇEN SENE İÇİNDE DEĞİLDİM AMA BANA PAHALIYA PATLADI

Ben geçen sene sadece finanse ediyordum işin içerisine dahil olmamıştım. İsmail Başkan ve eski oyuncular başaramayınca bu bana çok pahalıya patladı. Aramızda gerilmeler oldu. 2 hoca gönderildi ve bende mecburen işi ele aldım.

İRFAN BUZ-SCAUTİNG-YÖNETİM SEÇİMLERİYLE TAKIM KURULDU

Yönetim kurulunu kurduk. O süreçte bize 2.ligi bilen isimle çalışmakta yarar var denmişti ama biz süper lig seviyesinde 1-2 isimle görüştük. Malesef kabul etmediler. Sonra İrfan Buz hocayla uzun konuşmalar sonucunda anlaştık. Takımın başına geldi. Biz ona listemizi verdik. Bazılarını beğendi. Kendi eklemelerini de yaptı. Sonrasında takımı scauting ve hoca seçimleriyle kurduğumuzu belirtelim.

İRFAN BUZ BAŞARISIZ OLACAĞINI DÜŞÜNEREK AYRILDI

10 haftalık süreçte hiç kaybetmeyerek 6 galibiyet, 4 beraberlik aldı. İstediklerini yapamadığını görerek istifa etti. Çok anlamlı yerde başarısızım dememek için ayrıldı. O an hoca arayışlarını sürdürürken İsmail başkan ortaklıktan ayrıldı.

ERTUĞRUL SAĞLAM İLE ANLAŞMAK KOLAY OLMADI

Evladımız olarak gördüğümüz Ertuğrul Sağlam ile oturduk. Anlaşma çok kolay olmadı. Sonuç olarak süperligde şampiyon olmuş bir hocayı 2.lige getirmek neredeyse imkansızdır. Ama hoca takıma, projeye ve bana inandı. Eşi zaten Samsunlu, ailesinin bir kısmı burada bulunuyor. Gönülden buraya bağı bulunduğu için kabul etti. Beklentilerimiz başarı olunca inanarak göreve geldi. İlk yarının son 4 maçına gelirken başladı. Önce Çorum yenilgisi alındı. Sakat ve cezalılar olduğu için ilk karşılaşma kötü geçmişti.

TÜRKİYE REKORUNU KIRMAK İSTİYORUZ

Ardından muhteşem bir seri yakalayarak  tam 12 maçlık seri yakaladık. Türkiye rekorunu kırarak 18 maç galip gelip şampiyon olmak istiyoruz. İnşallah Altınordu’nun 81 puanlık rekorunu kırabiliriz. Bir de Bahattin iyi gidiyor gol kralı da çıkartabiliriz. Tümünü birleştirerek iz bırakarak yükseleceğiz. Mustafa Aztopal genel menajerimiz, Yücel hocamız alt yapıyı enine boyuna inceliyor.

KURUMSAL YAPI KURMAK İSTİYORUZ

Tam kurumsal bir yapı kurduk. Dernek takımı artık değiliz. Kadro mühendisliğimiz, finans yönetimimiz var. Türkiye de göreceksiniz bir farklılık yaratacağız. Kenetlenme çok yüksek durumda. Yedek kulübemiz bile muhteşem bir aheng içerisinde bulunuyor.

ALT YAPI TESİSLERİ VE BELÇİKA MODELİNİ TÜRKİYE DE UYGULAYACAĞIZ

Bizim bir planımız var. Vizyonunu, misyonunu ve değerlerini öne çıkartıyor. İlk amacımız 2.lig denen kuyudan çıkmaktı. İkinci hedef 1.lig yarışında doğru yabancılar bularak üzerimize eklemeler yapacağız. Hedef ilk yılımızda şampiyonluk olduğunu belirtelim. Elimizde zaten iyi oyuncular var iyi bir harmanlama yapacağız. Bizim süperlig de önce Avrupa ya kadar gidebileceğimiz bir yapılanmamız olacak. Burada alt yapı için tesisler için yeni bir tesis yapıyoruz.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
MUHTEŞEM HAFTA SONU