23 Şubat 2022 10:36 | Son Güncelleme: 23 Şubat 2022 10:40

Volkan Demirel: ''Maç, soyunma odasında kazanılır. Yeniliyorsan da bunu sorgulaman lazım''

Play Spor'da yayınlanan Tele Spor programında Orkun Yazgan'ın konuğu olan Volkan Demirel önemli açıklamalar yaptı...

Volkan Demirel; "Fatih Karagümrük'te olmaktan çok keyif alıyorum. Her zaman futbol takımlarını bir aile olarak görürüm. Çok iyi bir ekibiz ve birbirimizi iyi anlıyoruz. Farioli'ye de çok teşekkür ediyorum, Süper Lig'de geriden oyun kurmayı en iyi yapan takımlardan biriyiz. Takımda giriş vardı ama gelişme ve sonuca giderken sorunlar yaşanıyordu. Şu an bulunduğumuz yer, bu takımın kaliteli kadrosuna yakışmıyor. Daha üst sıralara çıkmak istiyoruz. Bu sezonki hedefim, Türkiye Kupası'nı kazanmak." 

VOLKAN DEMİREL'İN TEKNİK ADAMLIĞI 

Futbolda doğru, sonuçtur. Kazandığın sürece haklısındır, yenildiğin sürece de başarısızsındır! Fenerbahçe'ye geldikten 3-4 yıl sonra gelecek adına notlar almaya başlamıştım. Bu notlar bana çok yardımcı oldu. Futbolcularla ilişkiler konusunda çok iyi bir yol aldığımı düşünüyorum. Bana ailevi sorunlarını bile anlatıyorlar. Volkan Demirel, olduğu yeri sahiplenen bir karakterdir. Başarının bir bölümü, hırs ve sinirden geçer. Her şeye 'Eyvallah.' diyen adamdan bir şey olmaz. Emre de ben de çok hırslı karakterleriz. Kalecilerin teknik direktörlükte daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Farioli de kalecilik yapmış, o da Türkiye'de adından çok söz ettiriyor."

Fenerbahçe'de geçen yıllardan hep onur ve gurur duydum. Bizim Fenerbahçe'de yaşadıklarımızı hayal edemezsiniz. Gördüklerimizi rüyanızda dahi göremezsiniz. İyisiyle kötüsüyle..."

FENERBAHÇE'DEKİ FUTBOLCU PROTESTOLARI

Sahaya 1 hafta sonra yine aynı oyuncu çıkacak. Bu yüzden o adamı yuhalamanın anlamı yok. Sezon bitsin, mesela 'Biz Volkan'ı istemiyoruz.' deyin. Artık hashtag mi açarsınız, beste mi yaparsınız... Protesto edilince hırslanan oyuncu görmedim. Aksine oyundan çıkmak isterler."

ARDA GÜLER, EMRE MOR VE DİĞER GENÇ YETENEKLER

Bir genç oyuncu çıkıyor, ertesi gün çok büyük futbolcu olmuş... Gelecek vadeden bir oyuncu bir hata yapıyor, çok kötü futbolcu oluyor. Eskiden sosyal medya olsaydı, ben bu kadar yükselemezdim! Emre Mor, söylenenlerin çok üstünde bir futbolcu! O da Milli Takım'a gitmeyi çok istiyor. Çok etkilendiğim bir futbolcu. Dar alanda bu kadar rahat hareket eden bir oyuncu görmedim." 

FENERBAHÇE'DEN AYRILIK SÜRECİ

"Geçen sezonun sonlarına doğru Selçuk Şahin'e ayrılacağımı söylemiştim. Emre'ye de söyledim... 'Neden?' diye sordu, ben de 'Artık kendi başımıza bir şeyler yapmalıyız.' dedim. Sezon bittikten sonra Başkana 'Müsaade ederseniz ayrılmak istiyorum.' dedim. O da 'Biraz daha bekle, bakarız.' dedi. Daha sonra Vitor Pereira geldi, ben de başkana talebimi daha ciddi şekilde ilettim. Başkan bana 'Neden ayrılmak istiyorsun?' dedi. Ben de 'Kalmamı isterseniz kalırım ama kendimi görmek istiyorum.' dedim. O dönem gelen teklifler de vardı, ekibimi de oluşturmaya başlamıştım. Yaz bitince beIN SPORTS teklif yaptı ve bana değerli hissettirdiler." 

FENERBAHÇE FUTBOLCULARININ RUH HALİ

"Maç bittikten 4-5 dakika sonra Fenerbahçeli oyuncu röportaja geliyor... Ben bunu yadırgarım. Maç, soyunma odasında kazanılır. Yeniliyorsan da bunu sorgulaman lazım. Orada söz konusu Fenerbahçe! Futbolcular yenildiklerinde yaşamaları gereken üzüntüyü yaşıyor mu? Biz 1 hafta evden çıkmazdık. 'Bana ne yahu!' diyorsan, sıkıntı var demektir."

FENERBAHÇE'DE KADRO DIŞI KALMASI

"Kadro dışında kalmayı hiç beklemezdim ama yaşandı bitti... Geriye dönmeye gerek yok."

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak