18 Haziran 2021 15:31 | Son Güncelleme: 18 Haziran 2021 15:33

Limit siz misiniz? Limit kim?

2021/22 sezonu takım harcama limitleri açıklandı. Buna göre %25 sapma hakkı dahil olmak üzere G.Saray 546, F.Bahçe 497, Beşiktaş 386, Trabzonspor ise 327 milyon lira futbol şubesi harcaması yapabilecek. Peki takımları TFF limitleri dışında bağlayan başka bir limit var mı? Elbette var! O limit de artık Türkiye Futbol Üst Kurulu olarak tarif edebileceğimiz BANKALAR BİRLİĞİ LİMİTLERİ Görülen o ki T.F.F limitleri sadece 4 büyük takımımız için 542 milyon lira esnetti.

Bakın nasıl? Lig Radyo’nun deneyimli programcısı, gazeteci Emrah Kayalıoğlu araştırdı…

Bankalar Birliği limitleri sadece harcamaları düzenlemiyor. Teknik iflas tarifiyle borca batık şirketler haline dönüşen futbol kulüplerimize tasarrufu da zorunlu kılıyor. Kulüpler, K.A.P’a bildirdikleri anlaşma metninde bunu peşinen kabul etmiş durumdalar. 
Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma çerçevesinde 2021/22 sezonu harcamaları, 2020/21 sezonu harcamalarının minimum %20 altında olmak zorunda. Kulüpler, geçen yılki harcamalarının en fazla %80’ini yapabilirler. Yani herşey anlaşmada yazan gibi olacaksa Trabzonspor 167, Beşiktaş 270, F.Bahçe 327, G.Saray ise 399 milyon lira harcayabilir. 
Şampiyon Beşiktaş’a 27 milyon euroya “herşeyi döndür” diyen bu anlaşma, Trabzonspor’a da “16.7 milyon euroya sezonu bitir” diyor.

G.Saray 39, F.Bahçe 32.7 milyon euroya daralmak durumunda! 
T.F.F ise açtığı limitlerle Bankalar Birliği’nin belirlediği harcama sınırlarını sadece 4 büyük için tam 542 milyon lira esnetmiş durumda. Dört şampiyonumuz ‘devlete bağlılıklarını imza altına aldıkları’ Bankalar Birliği sözleşmesine sadık kalırlarsa sorun yok! Ancak yol gösterici olarak TFF limitlerini baz alırlarsa toplamda 542 milyon lira aşıyorlar haklarını… 

Burada da 2 soru ortaya çıkıyor… 

1-) T.F.F yaptığı uygulamayla nasıl ve niçin ‘üst kurul’ niteliğindeki BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASINA aykırı harekette bulunup limit esnetebiliyor? 

2-) BANKALAR BİRLİĞİ bu sezon sonunda anlaşmasına uymadıkları takdirde şampiyonlarımıza hangi müeyyideleri uygulayacak? 

Sözün özü, bu limit kimin? Limit siz misiniz? Limit kim?

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FETHİYE – MARMARİS ETABINDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLUYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BAŞLADI! İLK ETABI FABIO JAKOBSEN KAZANDI
Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN
Cem Dizdar