17 Kasım 2020 15:29 | Son Güncelleme: 17 Kasım 2020 15:32

''Türkiye’de taktik az, bireysellik çok''

Demir Grup Sivasspor’un İspanyol oyuncusu Jorge Felix, Lig Radyo’ya önemli açıklamalarda bulundu. Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’ın sunduğu ÜÇLEME programına katılan Jorge Felix, ülkesiyle Türkiye arasındaki en büyük farklılığın taktiksel olduğunu söyledi.

Felix “liginizin seviyesi çok iyi, birçok kaliteli oyuncu burada oynuyor. Arda Turan gibi… La Liga-Premier Lig gibi liglerde oynamış pek çok oyuncu burada. Türkiye ile İspanya arasındaki en büyük fark, taktiksel farklılık. Türkiye’de bireysellik ön planda, oyuncu sadece kazanmaya odaklanmış. Çok duygusallar. Bizde ise takımın iyi oynaması ve kazanmak önemlidir” ifadelerini kullandı. 

''Türkiye’de farklı bir kulüp var, ödemelerde ne söylüyorlarsa yapıyorlar''

Polonya’daki son yılında menajerinden “Türkiye’de farklı bir kulüp var, ödemelerde ne söylüyorlarsa yapıyorlar” sözleriyle Sivasspor’dan haberdar olduğunu bildiren Felix “tabii ki Sivasspor’un Avrupa Ligi’nde oynayacak olması da diğer bir etken. Bunun yanında Rıza hoca gibi önemli bir teknik direktör ve oyuncu arkadaşlarım da seçimde önemli rol oynadı. Sivas’ta olmaktan mutluyum. İnsanlar yardımcı, destek olmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Sivas’ın soğundan çekindiğini, henüz tam karşılaşmadığını söyleyen İspanyol oyuncu “havanın çok soğuk olacağı söylendi! Ben bu durumda ağlayacağım sanırım! Yemekler ve lezzetler İspanya ile benzer durumda. Seyahat etmeyi seviyorum. Ama burada mesafeler, şehirler çok uzak. Örneğin Madrid’de en uzak yer 3 saat ama Sivas’ın konumu itibariyle bir yere gitmek için uçağa binmek gerekiyor. Belki en büyük dezavantajı bu..” şeklinde konuştu.  

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE