23 Nisan 2024 10:24 | Son Güncelleme: 24 Nisan 2024 09:27

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR

Renkli pelotona ikonik formalarıyla renk katan takımlar her etaba özel stratejilerle kıyasıya yarışırken sosyal projelere dikkat çekerek farkındalık yaratıyor.

Dünyaca ünlü takımlar; bisikletin gelişimi için, sağlık için, sürdürülebilir bir dünya için, gelecek için pedal çeviriyor... Yeni nesil takımlar, YouTube içerikleri ve mini belgeseller ile Tour of Türkiye’deki heyecanı sosyal medya üzerinden takipçilerine aktarıyor.

·         Q36.5 Pro Cycling Takımı Bisikletin Geleceği İçin Yarışıyor #Racingthefuture

·         TDT-Unİbet Cycling Takımı, “Follow Your Heart” Kampanyası İle Bisikletçileri Kalp Krizi Riski Konusunda Bilinçlendirmeyi Hedefliyor

·         Team Novo Nordisk Takımı Tip1 Diyabetli Sporcularıyla Yarışarak Farkındalık Yaratıyor

·         Bıke Aid Takımı, Afrika Bisikletinin Gelişimine Destek Oluyor

·         Konya Büyükşehir Belediye Takımı, Otizmli Bireyler İçin Farkındalık Yaratıyor

 

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Farkındalık İçin Yarışan Takımlar:

 

PRO TAKIMLAR:

 

Q36.5 PRO CYCLING TAKIMI BİSİKLETİN GELECEĞİ İÇİN YARIŞIYOR #RACINGTHEFUTURE

2021’de sonunda kapanan World Tour takımı Team Qhubeka-Nexthash’in 1 yıllık boşluktan sonraki devam takımı olarak ProTeam lisansı alan Q36.5 Pro Cycling Team, yeniden en üst sahneye çıkabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Takım, daha önce Qhubeka döneminde sportif direktör olan Douglas Ryder tarafından 2023’te tekrar kurulduktan sonra ilk yılında 7 galibiyet almıştı. WorldTour döneminde üç büyük turda da etap galibiyetleri alan takımda yeni dönemde de önemli isimler yer alıyor. İsviçre merkezli takım, 2023’ten bu yana henüz World Tour seviyesinde bir galibiyet elde edememiş olsa da bunun yakın zamanda gerçekleşeceğinden kimsenin şüphesi yok. Takımın misyonları arasında dünya çapında bisikletin geleceğine dair çalışmaların da yer alması, önümüzdeki yıllarda daha büyük hedefler ve projeler ile anılacaklarını kanıtlıyor.

 

Q36,5 Pro Cycling, sürdürülebilir gelecek konusuna odaklanıyor. Sporun geleceğini ve dünya üzerindeki etkisini yeniden tanımlamayı amaçlamayı bir değişim aracı olarak görerek yarışan Q36,5 Pro Cycling, takım kimliğinin özünde yer alan ilerleme motivasyonuyla bisikletin sunduğu hareketlilik aracılığıyla toplulukları sürdürülebilir bir şekilde değiştirmeyi amaçlıyor. Sporu sürdürülebilir bir şekilde uygulamak için takımın çevresel ayak izini azaltarak iklim nötr bir bisiklet takımı olan Q36.5 Pro, sürdürülebilir bir gelecek için pedal çeviriyor.

TDT-UNIBET CYCLING TAKIMI, “FOLLOW YOUR HEART” KAMPANYASI İLE BİSİKLETÇİLERİ KALP KRİZİ RİSKİ KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

Profesyonel pelotonda henüz 2. yılını geçiren TDT-Unibet Cycling Team, 2023’te kıta takımı olarak başladığı yolculuğunda henüz ilk yılının sonunda 2024’e ProTeam olarak başlama başarısını gösterip erkenden önemli bir eşiği atlattı. 2014-2023 arasında yarışan ve profesyonel kariyerini erken tamamlayan eski Hollandalı bisikletçi ve YouTuber Bas Tietema, haliyle takımın kurucusu ve en önemli yüzü olarak dikkat çekiyor. Geçen yıl ilk galibiyetini ZLM Tour gibi önemli bir yarışta etap kazanarak alan takım, 2024’ün ilk galibiyetini de Tour of Antalya’nın 4. etabıyla elde etmişti. Henüz 16 aylık bir takım olarak ceplerinde 5 galibiyet bulunması, geleceğe dair nasıl bir ışık verdiklerinin en büyük göstergesi. Bas Tietema, katıldıkları her yarışta YouTube içerikleri üretip adeta mini belgeseller hazırlayarak bisiklet izleyicileri adına önemli bir içerik sağlayıcısı görevi de görüyor.

TDT takımı, sponsoru Unibet ile birlikte bisiklet camiasında kalp sağlığı sorunları konusunda farkındalığı artırmak ve eğitmek için Tour de Tietema ile “Follow Your Heart” kampanyası başlattı. Tour de Tietema (TDT) ile birlikte bisiklet camiasında kalp sağlığı sorunlarına ilişkin artan endişeye yanıt olarak bir dijital bir eğitim uygulaması geliştirdi. Ayrıca takım, kalp sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla sırtında bilinçlendirme yapan özel tasarım forma ile yarışa katılıyor. TDT-Unibet’in formasının kolunda kalplerin, sırt kısmında kalple birleştirilmiş sekiz hayat kurtarıcı beceri yer alıyor.

TEAM NOVO NORDISK TAKIMI TİP1 DİYABETLİ SPORCULARIYLA YARIŞARAK FARKINDALIK YARATIYOR

Dünya bisikletinde sosyal sorumluluk denince akla gelen belki de ilk ekip olan Team Novo Nordisk, tamamı Tip1 diyabetli sporculardan oluşan kadrosuyla önemli bir farkındalık yaratıyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli takım, Tip1 diyabetli insanların da en üst seviyede profesyonel spor yapabileceklerini kanıtlama misyonuyla son derece başarılı bir grafik çiziyor. Takım, 2013’teki Novo Nordisk sponsorluğuna kadar Type 1 adıyla yarışarak daha listede adını görür gürmez farkındalık yaratmayı başarıyordu. Team Novo Nordisk, 2011’de Team Type 1-Sanofi Aventis adıyla yarışırken Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Alexander Efimkin ile genel klasmanı zirvede tamamlamıştı. Geçmişte farklı kıtalarda önemli galibiyetleri bulunan takım, 24 Temmuz 2022’den bu yana profesyonel bir yarış galibiyeti elde edememiş olsa da sonuçtan bağımsız olarak tüm dünyada alkış toplamayı sürdürüyor.

 

CONTINENTAL TAKIMLAR:

 

BIKE AID TAKIMI, AFRİKA BİSİKLETİNİN GELİŞİMİNE DESTEK OLUYOR

1.200’ün üzerinde üyesiyle Almanya’daki en büyük bisiklet topluluğu unvanını da taşıyan BIKE AID, TUR’da sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan bir diğer takım olarak dikkat çekiyor. Takımın ana misyonu ise Afrika bisikletinin gelişimine destek olmak. Ulusal bir takım olarak kurulduğu 2012’den bu yana BIKE AID adını koruyan takım, ülkemizi de seven ve sık sık yarışan takımlar arasında yer alıyor. Takım, kıta takımı seviyesine ise 2014’te geçti ve galibiyetsiz geçirdiği 2023’e dek her sezon galibiyet sevinci yaşamayı başardı. Takımın 2024’teki açılışını yapan galibiyet ise Eritreli sporcusu Dawit Yemane ile Tour of Mersin’in 1. etabında geldi. Takımın Türkiye geçmişinde Tour of Mevlana 2021, Tour of Mersin 2019 ve GP Alanya 2019 dahil olmak üzere toplam 6 galibiyeti bulunuyor. Ayrıca milli sporcularımızdan Halil İbrahim Doğan da 2022 sezonunun ilk yarısını BIKE AID’de geçirmişti.

Bike Aid, bisiklet ve insanlara yardım konuları için pedal basıyor. Afrika bisikletini ve sporcularını geliştirmeyi amaçlayan Alman profesyonel bisiklet takımı Bike Aid, 2005 yılında Almanya'da kar amacı gütmeyen bir dernek olarak kurulmuş benzersiz bir bisiklet topluluğu olarak ön plana çıkıyor. Sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan BIKE AID, genç ve tecrübeli isimleri kadrosunda harmanlayarak yarışa katılıyor. 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TAKIMI, OTİZMLİ BİREYLER İÇİN FARKINDALIK YARATIYOR

TUR 2024’ün bir diğer Türk temsilcisi Konya Büyükşehir Belediye bu sezona tamamı Türk sporculardan oluşan son derece genç bir kadroyla giriş yaptı. Takımda 34 yaşındaki Muhammet Eyüp Karagöbek’in dışındaki 9 ismin yaş ortalamalarının 19.44 olması, onları TUR’un en genci olmakla bırakmayı dünya bisikletinin en genç takımlarından biri haline getiriyor. 2022’de kurulan ve tarihinin yalnzıca 3. sezonunu yaşayan Konya Büyükşehir Belediye, şu ana kadarki tek galibiyetini 2023 Türkiye Ulusal Yol Şampiyonası’nda Burak Abay’ın elit erkekler yol yarışı şampiyonluğu ile elde etti. Genç isimlerini World Tour ve ProTeam seviyesindeki sporcularla bir araya getirip tecrübe kazandırmak isteyen Konya temsilcisini kaçış gruplarının gediklisi olarak bol bol ekranlarda görmeye hazır olmalıyız. Konya Büyükşehir Belediye Takımı formalarının üzerinde yer verdikleri SOBE Selçuk Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı logosu ile otizm farkındalığına dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi
59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yedinci gün!
59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda altıncı gün!
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
CANLI DİNLE