14 Ekim 2019 12:19 | Son Güncelleme: 14 Ekim 2019 12:21

Zirvenin öyküsü

Dünya Şampiyonu olan İbrahim Çolak’ın başarısının sırrı ailesi. 5 yaşında spora başladı. 10 yaşında hem okul hem antrenmanları bir arada yürütemediği için çok zorlandı. Bırakmayı düşündü ama ailesi büyük destek verdi. 2017’de The Colak hareketiyle tarihe geçti. 2019’da 1 numara oldu.

(AKŞAM)

Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Türkiye tarihi bir zafere tanıklık etti. İbrahim Çolak, halka aleti finalinde hatasız performansıyla 14.933 puan çıkardı ve altın madalyaya uzandı. 24 yaşındaki sporcunun bu başarısı hiç de tesadüf değil. İbrahim, sporcu olan annesi ve babasının desteğiyle 5 yaşında Şavkar Cimnastik Kulübü’nde spora başladı. 10 yaşında hem okul hem antrenmanları bir arada yürütemediği için çok zorlandı, bırakmayı düşündü ama ailesi kendisine büyük destek verdi. Antrenörleri de bu dönemde yanında durdu.

ADIM ADIM İLERLEDİ

Pes etmedi. İlk başarı ödülünü 2011 yılında aldı ve 2017’de Avustralya’da yapılan Dünya Kupası’nda beşinciliği elde etti. Halka branşında yaptığı hareket, Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından “The Colak” adıyla kayıtlara geçirildi. 1 yıl önce Avrupa 2.’liğiyle Türk Cimnastik tarihindeki iyi dereceye imza atan Çolak, dünyanın da zirvesine çıkmayı başardı.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı